Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm8,3" (273 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG G Pad 8.3 1 Foto LG G Pad 8.3 2 Foto LG G Pad 8.3 3 Foto LG G Pad 8.3 4

Inleiding

De LG G Pad 8.3 (V500) is een Android Jelly Bean-tablet met een 8,3-inch Full HD WUXGA IPS display (1.920 x 1.200 pixels), een quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor met 2GB RAM en optionele 4G-support. Het design lijkt erg op dat van de LG G2 smartphone. Ondanks het grote display, is de LG G Pad 8.3 klein in formaat dankzij de smalle randen en hij is gemakkelijk met één hand vast te houden. Met een gewicht van slechts 338 gram is de tablet ideaal om mee te nemen en door de krachtige 4.600 mAh batterij kun je deze tablet langdurig gebruiken. De LG G Pad 8.3 biedt een aantal handige functies die eerder op andere LG G-toestellen voorkwamen, zoals de functies voor efficiënte multi-tasking. Met Slide Aside kun je snel multi-tasken door simpelweg de geopende applicaties naar de zijkant te schuiven met een veeg. Daarnaast is ook de QSlide als handige multitask functie toegevoegd: hiermee kun je bijvoorbeeld terwijl je een video bekijkt, nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond. Verder biedt de LG G Pad 8.3 mogelijkheden voor naadloze verbinding tussen, smartphone, tablet en televisie. Door middel van LG's QPair app koppel je je tablet gemakkelijk aan je Android-smartphone. De QPair app geeft een notificatie bij een oproep of bericht op de smartphone, waardoor je deze niet hoeft te missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de G Pad. Ook kan er eenvoudig op berichten worden gereageerd. Dankzij de draadloze one-touch tetheringfunctie kan je overal online werken met zowel je smartphone als de G Pad. Met de Quick Remote-functie bedien je al je entertainmentapparatuur met je tablet als infrarood-afstandsbediening, inclusief EPG (Electronics Program Guide). LG's Smart Share app tot slot maakt het streamen van films en video's van je tablet naar je tv gemakkelijk. De G Pad 8.3 is voorzien van een 5-megapixel camera, een 1,3-megapixel webcam, support voor Bluetooth 4.0 en 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD).

Apparaat & afmetingen

De LG G Pad 8.3 is een Android-tablet met een gewicht van 338 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,7 x 12,7 x 0,8 centimeter. De LG G Pad 8.3 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Hardware

De LG G Pad 8.3 draait op een 1.7 GHz Qualcomm Snapdragon 600 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het DDR2 RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 8,3\"-IPS-scherm is 1920 x 1200 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de G Pad 8.3 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De LG G Pad 8.3 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (4G) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De LG G Pad 8.3 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG G Pad 8.3

Van de LG G Pad 8.3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G Pad 8.3 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het LG G Pad 8.3 testoverzicht de testen

Specificaties LG G Pad 8.3

Algemeen
ProductLG G Pad 8.3
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht338 gram
Afmetingen217,0 x 127,0 x 8,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 600
Kloksnelheid4 core (max 1,7 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,3" (273 ppi)
Resolutie1.920 x 1.200px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G/LTE
VerbindingNee