Interessant:

Motorola onthult Moto 360-smartwatch

nieuws 19 maart 2014 om 10:04

Na LG heeft ook Motorola vandaag haar eerste smartwatch aangekondigd: de Moto 360. De functionaliteiten van de Moto 360, die aankomende zomer op de markt komt, zijn waarschijnlijk vrijwel gelijk aan die van de LG G Watch.

Motorola (door Google onlangs verkocht aan Lenovo) zegt met de Moto 360 "de geschiedenis van het klassieke horloge te vieren met het ontwerp van het polshorloge van toekomst". De Motorola Moto 360 heeft een fraai design van hoge kwaliteit materiaal en Motorola belooft dat het toestel comfortabel om je pols zit. Net als bij de LG G Watch wordt de slogan 'Powered by Android Wear' gevoerd, wat betekent dat je horloge (net als alle andere smartwatches) moet zien als een verlenging van de functionaliteit van je Android-smartphone/tablet. 'Android Wear' is ook de naam van een nieuwe, speciaal voor smartwatches en andere wearables ontworpen variant van het Android-besturingssysteem (met integratie van sociale apps, voicecommando-mogelijkheid en ondersteuning van fitness- en gezondheidsapps).

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

De Moto 360 houdt je op de hoogte van de datum en tijd en, via subtiele alerts en notificaties, van al je agendapunten. Tevens kan je op het horloge zien wie je mailt of belt, wanneer je volgende vergadering is of wanneer je vrienden de laatste updates op een sociaal netwerk hebben geplaatst. De Moto 360 kan je ook bedienen met je stem. Als je "OK Google" zegt kan je daarna een vraag inspreken (bijvoorbeeld over een vluchtijd) of een agendapunt inplannen, een sms'jes versturen, een notitiemaken of de wekker instellen.

De Motorola Moto 360 komt aankomende zomer op de markt, in eerste instantie in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk of het toestel ook buiten de Verenigde Staten zal verschijnen. LG kondigde vandaag eveneens haar eerste smartwatch aan: de LG G Watch. Concurrenten Samsung (de Galaxy Gear) en Sony (de SmartWatch) voeren al smartwatches.

Motorola