Interessant:

LG G Watch komt naar Nederland

nieuws 27 juni 2014 om 09:36

De LG G Watch, LG's smartwatch met het nieuwe Android Wear-besturingssysteem, komt naar Nederland. De smartwatch is voorzien van een helder 1,65-inch display.

De LG G Watch, die al in maart werd aangekondigd, is één van de eerste apparaten waar Android Wear op draait, Google's nieuwe besturingssysteem dat het Android-platform uitbreidt naar wearables. Het eenvoudige en minimalistische design van de LG G Watch heeft geen knoppen en is ontworpen om te dragen om de pols. Het toont in één oogopslag nuttige informatie en sluit naadloos aan op andere Android-apparaten, zodat je altijd en overal connected bent.

De kern van de LG G Watch is de krachtige en energie-efficiënte Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2GHz. Gecombineerd met een energiezuinige Always-On 1,65-inch IPS-display verbetert de LG G Watch de functionaliteiten van Android-smartphones door snelle toegang naar nuttige informatie te bieden. Daarnaast is het mogelijk om met het Always-On scherm altijd in één oogopslag de tijd te bekijken. Gekoppeld via Bluetooth is het niet meer nodig je smartphone uit je broekzak of tas te halen om berichten te lezen, te kijken wie er belt en muziek af te spelen.

Speciaal voor de G Watch en Android Wear is er een nieuwe user experience (UX) ontworpen op basis van kaarten, deze geven nuttige informatie wanneer nodig. De stemherkenning maakt het mogelijk om vragen te stellen en opdrachten te geven. Je kan tekstberichten versturen en informatie zoeken door het commando "OK Google" te zeggen. Door de stemherkenning zijn knoppen of toetsen op de LG G Watch overbodig. LG en Google hebben vanaf het begin nauw samengewerkt om een  geïntegreerde gebruikservaring te ontwerpen.

LG G Watch
LG G Watch

De LG G Watch combineert vorm en functie in een subtiel en minimalistisch design met een intuïtief touch user interface. Het toestel heeft een IP67-certificaat en is daardoor beschermd tegen stof en water. Met de LG G Watch is het mogelijk om dertig minuten tot 1 meter onder water te gaan. De LG G Watch is beschikbaar in twee kleuren - Black Titan en White Gold - en is gemaakt van PVD (Physical Vapor Deposition), dat is gecoat roestvrij staal met een robuust siliconen polsbandje in bijpassende kleur. De LG G Watch kan gepersonaliseerd worden met elk standaard horlogebandje (22mm).

Vanaf 25 juni is het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de LG G Watch via de Google Play Store in 12 belangrijke markten, zoals de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Korea en Japan. Kort daarna komt de LG G Watch beschikbaar bij retailers in 27 markten, zoals Australie, Brazilie, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore en Rusland. Binnenkort worden meer details bekend gemaakt voor de Nederlandse en Belgische markt. Consumenten die voor 31 augustus bij een Vodafone of Belcompany winkel een abonnement afsluiten of verlengen in combinatie met de LG G3 ontvangen de LG G Watch gratis.

portablegear.nl