Interessant:

BlackBerry Z30 aangekondigd

nieuws 18 september 2013 om 10:36

BlackBerry heeft haar tweede full-touch smartphone aangekondigd: de BlackBerry Z30. Het toestel heeft een 5-inch HD-touchscreen en draait op het vernieuwde BlackBerry 10.2.

Belangrijkste vernieuwingen op de BlackBerry Z30 (voorheen bekend als A10 en Aristo) ten op zichte van de voorgaande BlackBerry Z10 zijn het grotere en verbeterde display (5-inch HD SuperAMOLED in plaats van 4,2-inch WXGA IPS) en het vernieuwde BlackBerry 10.2-besturingssysteem. Nieuwe mogelijkheden in versie 10.2 zijn BlackBerry Priority Hub (waarmee het toestel leert welke conversaties en contactpersonen belangrijk voor je zijn en vervolgens tot deze data snel toegang biedt) en uitgebreidere mogelijkheden voor BBM (BlackBerry Messenger). Je kan nu een preview krijgen van een BBM-bericht in elke app: op dit bericht kan je direct reageren, zonder dat je de app hoeft af te sluiten.

De BlackBerry Z30 is daarnaast voorzien van Stereo Audio and BlackBerry Natural Sound voor een betere audio bij video's, muziek en videogesprekken en van een betere geintegreerde antenne (genaamd Paratek Antenna) voor een beter bereik in gebieden met een lage ontvangstratio. Tevens is in vergelijking met de Z10 de batterij verbeterd (2.880 mAh in plaats van 1.880 mAh). Nog altijd aanwezig zijn verder een 2-megapixel frontcamera (met 720p HD-videorecorder) een 8-megapixel camera (met 1080p Full HD-videorecorder), 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0 en NFC. Apps voor onder meer Documents To Go (volledige versie om onderweg Office-documenten te kunnen bekijken en bewerken), Facebook en Twitter zijn voorgeinstaleerd.

De BlackBerry Z30 ligt waarschijnlijk dit najaar in de Nederlandse winkels: de prijs is nog niet bekend. BlackBerry 10.2 komt in oktober ook als update beschikbaar voor de BlackBerry Z10, Q10 en Q5.

BlackBerry Z30
BlackBerry Z30

Engadget