Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSBlackBerry 10
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto BlackBerry Z30 1 Foto BlackBerry Z30 2 Foto BlackBerry Z30 3

Inleiding

De BlackBerry Z30 is een smartphone met een 5-inch HD SuperAMOLED touchscreen en de laatste versie (10.2) van het BlackBerry 10-besturingssysteem. Dit besturingssysteem biedt handige functionaliteiten zoals BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van al je berichten en chatgesprekken), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek), Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt beeld wordt vastgelegd, zodat je de optimale foto maakt) en BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden). Nieuwe mogelijkheden in versie 10.2 zijn BlackBerry Priority Hub (waarmee het toestel leert welke conversaties en contactpersonen belangrijk voor je zijn en vervolgens tot deze data snel toegang biedt) en uitgebreidere mogelijkheden voor BBM (BlackBerry Messenger). Je kan nu een preview krijgen van een BBM-bericht in elke app: op dit bericht kan je direct reageren, zonder dat je de app hoeft af te sluiten. De BlackBerry Z30 is daarnaast voorzien van Stereo Audio and BlackBerry Natural Sound voor een betere audio bij video's, muziek en videogesprekken en van een betere geintegreerde antenne (genaamd Paratek Antenna) voor een beter bereik in gebieden met een lage ontvangstratio. Verder kan je rekenen op een 2-megapixel frontcamera (met 720p HD-videorecorder) een 8-megapixel camera (met 1080p Full HD-videorecorder), 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0 en NFC. Apps voor onder meer Documents To Go (volledige versie om onderweg Office-documenten te kunnen bekijken en bewerken), Facebook en Twitter zijn voorgeinstaleerd. Meer apps vind je in de BlackBerry World.

Specificaties

De BlackBerry Z30 is voorzien van een 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor met 2 GB RAM. De BlackBerry Z30 heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.880 mAh. Met de Z30 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De BlackBerry Z30 is uitgerust met een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. De BlackBerry Z30 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De BlackBerry Z30 draait op BlackBerry 10. BlackBerry 10 (voorheen BBX) is een op QNX-gebaseerd mobiel besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones, waarmee BlackBerry definitief nam van BlackBerry 7. BlackBerry 10 beschikt over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt wordt vastgelegd, zodat je de optimale foto neemt). Apps voor BlackBerry 10 zijn te vinden via BlackBerry World.

Multimedia

BlackBerry 10 ondersteunt een breed scala aan audio-, image- en videoformaten. De ondersteunde videoformaten zijn onder andere H.263, H.264, WMV9, MPEG4 en AVI. Op audiogebied kan BlackBerry 10 uit de voeten met AAC, MP3, WAV, WMA, maar ook met FLAC en Vorbis. Images zijn ten slotte te bekijken in de formaten BMP, GIF, JPG, PNG en TIF.

Prijzen en beoordelingen BlackBerry Z30

Van de BlackBerry Z30 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De BlackBerry Z30 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,9. Lees in het BlackBerry Z30 testoverzicht de testen

Specificaties BlackBerry Z30

Algemeen
ProductBlackBerry Z30
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht170 gram
Afmetingen141,0 x 72,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.880 mAh
Besturingssysteem
OSBlackBerry 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,7 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB