Interessant:

Motorola Moto X officieel gepresenteerd

nieuws 1 augustus 2013 om 21:17

Motorola en Google hebben, zoals beloofd, officieel de Motorola Moto X geintroduceerd. De smartphone (met 4,7-inch touchscreen en Android 4.2) kan je dankzij de nieuwe online studio Moto Maker voor een deel zelf ontworpen.

De komst van de Motorola Moto X was reeds in juli aangekondigd: met het toestel hoopt Google Motorola (waarvan het sinds 2009 eigenaar is) weer een aantrekkelijke speler op de smartphone-markt te maken. De Moto X, die volledig in de Verenigde Staten wordt vervaardigd, is voorzien van een licht gebogen achterzijde die comfortabel in de hand ligt en van een helder 4,7-inch AMOLED-display. Bijzonder is dat kopers het design van de Moto X voor een deel zelf kunnen bepalen via Motorola's online studio Moto Maker. Hier kan je de kleur van het toestel kiezen en ook andere details van de smartphone (achterzijde, voorzijde, accenten, geheugen, achtergronden) zelf instellen (ook kan je een naam of kort bericht toevoegen). Motorola belooft dat (Amerikaanse) consumenten die de Moto X in de VS kopen het toestel binnen vier dagen gratis in huis hebben.

Het 4,7-inch AMOLED HD-display van de Moto X is vervaardigd van een nieuwe generatie Gorilla Glass genaamd Magic Glass. Naast Android 4.2 Jelly Bean is het toestel verder uitgerust met een 1,7GHz dual-core processor en 2GB RAM, 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteuning van Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi, aGPS, 3G/HSDPA en 4G/LTE. De camerasensor aan de achterzijde (met LED-flitser, HDR, burstmodus en panorama-optie) telt 10-megapixels en maakt gebruik van de ClearPixel-technologie voor goede resultaten bij weinig licht. Aan de voorzijde vind je een camera met een 2-megapixel sensor. Zowel met de camera aan de voor- als aan de achterzijde kan je video's in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen.

 

Motorola Moto X
Motorola Moto X

Bijzondere opties op de Moto X zijn verder 'Touchless Control'  (waarmee je enkel met je stem het toestel kan bedienen - handig als je snel het weer wil checken of als je onderweg richtingaanwijzigen zoekt), 'Active Display' (belangrijke informatie verschijnt geruisloos op het scherm, zodat je niet continu gestoord wordt) en 'Quick Capture' (met twee snelle polsbewegingen de camera activeren: met een druk op het scherm neem je vervolgens een foto).

De Motorola Moto X verschijnt eind augustus/begin september in de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika voor een adviesprijs van 199 dollar (bij een 2-jarig abonnement). Er is nog niets bekend over een eventuele release in Europa.

Motorola