Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera10,0 megapixel
Foto Motorola Moto X 1 Foto Motorola Moto X 2 Foto Motorola Moto X 3 Foto Motorola Moto X 4

Inleiding

De Motorola Moto X (of Motorola X Phone) (XT1055, XT1056, XT1058, XT1060) is een Android-smartphone waarvoor Google en Motorola zeer nauw hebben samengewerkt. Het toestel wordt volledig in de Verenigde Staten vervaardigd en is voorzien van een licht gebogen achterzijde die comfortabel in de hand ligt. Bijzondere opties op de Moto X zijn 'Touchless Control'  (waarmee je enkel met je stem het toestel kan bedienen - handig als je snel het weer wil checken of als je onderweg richtingaanwijzigen zoekt), 'Active Display' (belangrijke informatie verschijnt geruisloos op het scherm, zodat je niet continu gestoord wordt) en 'Quick Capture' (met twee snelle polsbewegingen de camera activeren: met een druk op het scherm neem je vervolgens een foto). Het 4,7-inch AMOLED HD-display van de Moto X is vervaardigd van een nieuwe generatie Gorilla Glass genaamd Magic Glass. Naast Android 4.2 Jelly Bean is het toestel verder uitgerust met een 1,7GHz dual-core processor en 2GB RAM, 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteuning van Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi, aGPS, 3G/HSDPA en 4G/LTE. De camerasensor aan de achterzijde (met LED-flitser, HDR, burstmodus en panorama-optie) telt 10-megapixels en maakt gebruik van de ClearPixel-technologie voor goede resultaten bij weinig licht. Aan de voorzijde vind je een camera met een 2-megapixel sensor. Zowel met de camera aan de voor- als aan de achterzijde kan je video's in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen. Bijzonder is dat (Amerikaanse) kopers het design van de Moto X voor een deel zelf kunnen bepalen via Motorola's online studio Moto Maker. Hier kunnen zij de kleur van het toestel kiezen en ook andere details van de smartphone (achterzijde, voorzijde, accenten, geheugen, achtergronden) zelf instellen (of een naam of kort bericht toevoegen) (of de Moto Maker-service ook naar Europa komt is nog niet bekend). In september 2014 volgde de Motorola Moto X2.

Apparaat & afmetingen

De Motorola Moto X is een high-end Android-smartphone met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,9 x 6,5 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 780 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 576 uur. De Motorola Moto X is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Motorola Moto X ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Moto X kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de Motorola Moto X kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Motorola Moto X heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Motorola Moto X bedien je middels een touchscreen. De Motorola Moto X heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 10,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Motorola Moto X is uitgerust met een AMOLED kleurenscherm. Een AMOLED scherm is een helder scherm met als grootste voordeel een laag stroomgebruik. De zichtbaarheid in de zon is echter minder dan dat van een LCD scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Motorola Moto X draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Motorola Moto X

Van de Motorola Moto X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola Moto X is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Motorola Moto X testoverzicht de testen

Specificaties Motorola Moto X

Algemeen
ProductMotorola Moto X
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen129,0 x 65,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,7 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera10,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB