Interessant:

Motorola Moto X komt naar Europa

nieuws 15 januari 2014 om 10:20

Motorola heeft laten weten de Motorola Moto X in Europa uit te brengen: de 4,7-inch smartphone verschijnt 1 februari officieel in Groot-BrittaniŽ, Duitsland en Frankrijk. Een release in Nederland staat vooralsnog echter niet in de planning.

De Motorola Moto X, die in augustus 2013 in de VS werd gepresenteerd, is een Android-smartphone waarvoor Google en Motorola zeer nauw hebben samengewerkt. Het toestel is voorzien van een licht gebogen achterzijde die comfortabel in de hand ligt. Bijzondere opties op de Moto X zijn 'Touchless Control' †(waarmee je enkel met je stem het toestel kan bedienen - handig als je snel het weer wil checken of als je onderweg richtingaanwijzigen zoekt), 'Active Display' (belangrijke informatie verschijnt geruisloos op het scherm, zodat je niet continu gestoord wordt) en 'Quick Capture' (met twee snelle polsbewegingen de camera activeren: met een druk op het scherm neem je vervolgens een foto).

Het 4,7-inch AMOLED HD-display van de Moto X is vervaardigd van een nieuwe generatie Gorilla Glass genaamd Magic Glass. Verder beschikt Motorola's smartphone over 1,7GHz dual-core processor en 2GB RAM, 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteuning van Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi, aGPS, 3G/HSDPA en 4G/LTE. De camerasensor aan de achterzijde (met LED-flitser, HDR, burstmodus en panorama-optie) telt 10-megapixels en maakt gebruik van de ClearPixel-technologie voor goede resultaten bij weinig licht. Aan de voorzijde vind je een camera met een 2-megapixel sensor. Zowel met de camera aan de voor- als aan de achterzijde kan je video's in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen. De Europese uitvoering van de Moto X komt standaard met Google's nieuwste besturingssysteem (Android 4.4 KitKat), waar de originele Amerikaanse editie was uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean.

De†Motorola Moto X†is vanaf 1 februari te koop in†Groot-BrittaniŽ, Duitsland en Frankrijk voor een adviesprijs vanaf 399 euro. Er zijn nog geen plannen voor een officiŽle release in Nederland en BelgiŽ.

Motorola Moto X
Motorola Moto X

Motorola Blogspot