Interessant:

Motorola Moto X verschijnt 1 augustus

nieuws 22 juli 2013 om 10:05

Google en Motorola hebben uitnodigingen de deur uitgedaan voor de officiŽle presentatie van de Motorola Moto X: het toestel wordt aankomende 1 augustus officieel gepresenteerd in New York.

Afgelopen mei bevestigde Google†en Motorola reeds de komst van de Motorola Moto X. Google†nam in 2011 Motorola over voor†9 miljard euro, maar vooralsnog kost de overname de zoekgigant alleen maar geld. Google wil er daarom alles aan doen om van de Moto X een succes te maken: naar verluidt wil Google†daarom maar liefst 500 miljoen dollar besteden aan een marketingcampagne voor de Moto X.

Een bijzonder detail dat Google in mei vermeldde, is dat de Moto X "helemaal in de Verenigde Staten wordt vervaardigd" - dus niet in China of in een ander Aziatisch land, zoals meestal het geval is.†Volgens Google en Motorola zijn er verschillende zakelijke voordelen om de Moto X dicht bij huis te vervaardigen.

Motorola Moto X: uitnodiging voor presentatie
Motorola Moto X: uitnodiging voor presentatie

Volgens de geruchten beschikt de Motorola Moto X - die komt in een witte of een zwarte uitvoering - over een 4,7-inch HD-display (720 x 1.280 pixels), een 1,7GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4-processor met 2GB RAM, een 10,5-megapixel camera, een 2,1-megapixel frontcamera/webcam, 16GB geheugen, een 2.200 mAh batterij en Android 4.2.2 Jelly Bean.

De†Motorola Moto X†wordt 1 augustus officieel geintroduceerd in New York, dus dan zullen we weten of deze specificaties kloppen. Het is overigens zeer twijfelachtig of de Moto X†naar Europa (afgezien van†Groot-BrittanniŽ) komt, omdat Motorola zich eind vorig jaar†terugtrok†uit Europa.

Naschrift:†de†Motorola Moto X†werd inderdaad, zoals beloofd, 1 augustus 2013 officieel gepresenteerd.

Motorola Moto X (via twitter.com/evleaks)
Motorola Moto X (via twitter.com/evleaks)

Engadget