Interessant:

Motorola Moto X verschijnt 1 augustus

nieuws 22 juli 2013 om 10:05

Google en Motorola hebben uitnodigingen de deur uitgedaan voor de officiële presentatie van de Motorola Moto X: het toestel wordt aankomende 1 augustus officieel gepresenteerd in New York.

Afgelopen mei bevestigde Google en Motorola reeds de komst van de Motorola Moto X. Google nam in 2011 Motorola over voor 9 miljard euro, maar vooralsnog kost de overname de zoekgigant alleen maar geld. Google wil er daarom alles aan doen om van de Moto X een succes te maken: naar verluidt wil Google daarom maar liefst 500 miljoen dollar besteden aan een marketingcampagne voor de Moto X.

Een bijzonder detail dat Google in mei vermeldde, is dat de Moto X "helemaal in de Verenigde Staten wordt vervaardigd" - dus niet in China of in een ander Aziatisch land, zoals meestal het geval is. Volgens Google en Motorola zijn er verschillende zakelijke voordelen om de Moto X dicht bij huis te vervaardigen.

Motorola Moto X: uitnodiging voor presentatie
Motorola Moto X: uitnodiging voor presentatie

Volgens de geruchten beschikt de Motorola Moto X - die komt in een witte of een zwarte uitvoering - over een 4,7-inch HD-display (720 x 1.280 pixels), een 1,7GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4-processor met 2GB RAM, een 10,5-megapixel camera, een 2,1-megapixel frontcamera/webcam, 16GB geheugen, een 2.200 mAh batterij en Android 4.2.2 Jelly Bean.

De Motorola Moto X wordt 1 augustus officieel geintroduceerd in New York, dus dan zullen we weten of deze specificaties kloppen. Het is overigens zeer twijfelachtig of de Moto X naar Europa (afgezien van Groot-Brittannië) komt, omdat Motorola zich eind vorig jaar terugtrok uit Europa.

Naschrift: de Motorola Moto X werd inderdaad, zoals beloofd, 1 augustus 2013 officieel gepresenteerd.

Motorola Moto X (via twitter.com/evleaks)
Motorola Moto X (via twitter.com/evleaks)

Engadget