Interessant:

Smartphone nat, wat te doen?

tips 14 juli 2017 om 09:26

Zon, zee en strand zijn niet de beste vrienden van een smartphone. Een sprong in het diepe met een smartphone nog in de zwembroek; het is gebeurd voor je er erg in hebt.

Aan deze onwetendheid willen René Smit en Ferry Timmer van The Fixables een einde maken: "Verbazingwekkend veel mensen weten niet wat ze op zo'n onfortuinlijk moment moeten doen. Het warme weer zorgt voor extra waterpret en daarmee helaas ook voor veel waterschade aan smartphones."

Ze vervolgen: "Wij krijgen deze dagen geregeld mensen bij ons met hun smartphone in een zak rijst of gemalen koffie. Het internet staat vol met dit soort tips, maar het zijn echt fabeltjes. Gelukkig is dit meestal onschuldige onwetendheid. Veel erger is het als mensen hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en zelf hun telefoon uit elkaar halen, aanzetten of opladen. Nooit doen!"

The Fixables geven het volgende stappenplan bij waterschade: 1. Zet het toestel direct uit. 2. Verwijder indien mogelijk de batterij en laat het toestel drogen. 3. Zet het toestel niet aan en hang 'm vooral niet aan de oplader.  4. Houd het toestel uit de buurt van rijst en gemalen koffie. Ze doen meer kwaad dan goed. 5. Laat het toestel zo snel mogelijk professioneel schoonmaken en drogen.

Het laatste punt is volgens de Fixables niet alleen neergezet uit eigenbelang. Ook een toestel dat droog lijkt en normaal functioneert, kan door condens en roest alsnog onherstelbare schade oplopen.

The Fixables is een concept store voor het repareren van smartphones en tablets. Bij The Fixables draait alles om betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie. De winkel is ingericht als een espresso-bar, waar klanten op hun gemak kunnen wachten, of van achter glas kunnen zien hoe een reparatie wordt uitgevoerd in het ‘operatie lab’. Dit gebeurt met uiterste precisie, met gebruik van de beste onderdelen en apparatuur, onder garantie en tegen vaste en concurrerende prijzen. The Fixables is gevestigd aan de Rijnstraat 165 in Amsterdam en bedient klanten uit heel Nederland. Iedereen kan zonder afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

portablegear.nl