Interessant:

Angry Birds Star Wars II aangekondigd

nieuws 17 juli 2013 om 09:35

De Finse gameontwikkelaar Rovio heeft Angry Birds Star Wars II aangekondigd: de nieuwe versie van Angry Birds in het Star Wars-universum verschijnt 19 september voor iOS en Android.

Angry Birds Star Wars II zal veel nieuwe karakters bevatten: Rovio belooft dat je met meer dan 30 karakters kan spelen. De Finnen willen niet zeggen of het gehate karakter Jar Jar Binks ook in het spel zit... Voor het eerst in een Angry Birds-spel kan je kiezen of je met de vogels of de varkens (“"Join the Pork Side") speelt.

Tot slot heeft Rovio een deal gesloten met speelgoedfabrikant Hasbro om meer dan 30 zogenaamde TELEPODS-figuurtjes uit te brengen. Deze figuurtjes kan je voor de camera van je smartphone of tablet houden om ze in te 'scannen': je kan dan vervolgens direct met dit karakter het spel spelen.

2012 was voor de Finse gamedeveloper Rovio een bijzonder goed jaar: in totaal werden meer dan 1 miljard games van het bedrijf gedownload. Rovio introduceerde vorig jaar drie nieuwe Angry Birds-games: Angry Birds SpaceAngry Birds Star Wars en de spin-off Bad PiggiesAngry Birds is zo succesvol dat Rovio ook reeds een verfilming heeft aangekondigd: deze verschijnt echter pas in 2016.

Angry Birds Star Wars II
Angry Birds Star Wars II

Rovio