Interessant:

E-books niet populair op vakantie

nieuws 16 juli 2013 om 10:12

Uit onderzoek van deBoekensalon.nl onder 3.000 mensen blijkt dat e-books niet populair zijn op vakantie. Van de 99,3 procent vakantiegangers die boeken meeneemt, neemt ongeveer 88 procent alleen papieren boeken mee.

In het onderzoek van de deBoekensalon.nl vulden 3.000 mensen een enquête over hun leesgewoonten in. 99,3 procent zei boeken mee op vakantie te nemen. 88 procent van hen neemt alleen papieren boeken mee: 10 procent zei zowel papieren boeken als e-books mee te nemen.

In de enquête werd verder de (enigszins opmerkelijke) vraag gesteld of mensen hun boeken ook weer mee terug naar huis namen van vakantie. 78 procent zei dit te doen: de andere 22 procent laat de boeken achter bij familie, vrienden of kennissen of laat de boeken bewust achter op camping, in hotels of in treinen (dit laatste heet 'bookcrossing' en heeft als belangrijkste reden 'een ander een mooi verhaal te gunnen'). 

In 2010 was Bol.com nog blij verrast met de verkochte aantallen e-readers en digitale boeken in 2009; de verkopen bleken toen vijf keer hoger te zijn dan vooraf ingeschat.

Sony PRS-T2 Reader
Sony PRS-T2 Reader

iTRovator