Interessant:

Sony Xperia Z Ultra geintroduceerd

nieuws 25 juni 2013 om 12:03

Sony introduceert de Sony Xperia Z Ultra, een waterbestendige Android 4.2-smartphone met een groot 6,44-inch touchscreen en een 2,2GHz quad-core processor.

De Sony Xperia Z Ultra is het derde model in Sony's robuuste Xperia Z-serie, na de originele Xperia Z (5-inch smartphone) en de Xperia Tablet Z (10,1-inch tablet). De Xperia Z Ultra draait op Android 4.2 en heeft een groot Full HD-touchscreen van 6,44-inch waarvoor gebruik is gemaakt van Sony's TRILUMINOS Display-technologie, dat zorgt voor een breed palet aan rijke natuurlijke kleuren. Onderdeel hiervan is de X-Reality-technologie: dat is Sony's intelligente super-resolutie displaytechnologie, waarmee elk beeld wordt geanalyseerd en pixels worden gereproduceerd om video's van de scherpste kwaliteit te waarborgen.

De Xperia Z Ultra heeft een dunne behuizing van slechts 6,5 millimeter en een fraai 'OmniBalance'-design met een voor- en achterzijde van gehard glas. Het toestel beschikt daarnaast over een IP55/IP58-certificatie, wat betekent dat de telefoon stof- en waterbestendig is. Zo is het onder meer mogelijk om onder water video's in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen. Bijzonder is verder de zeer krachtige 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor die zorgt voor snelle prestaties en multitasking.

Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

In de STAMINA-modus wordt de batterijduur van de Xperia Z Ultra met vier keer verlengd: in deze modus wordt automatisch herkend als je het display niet gebruikt en worden functies die je niet nodig hebt uitgeschakeld - terwijl notificaties aanblijven. Als je de powertoets indrukt om het scherm weer op te starten, staan alle functies weer aan. Voorgeinstalleerd op de Xperia Z Ultra vind je Sony's WALKMAN-, Album- en Movie-apps om snel online en offline van multimedia te kunnen genieten. Tot slot beschikt de Sony Xperia Z Ultra over 4G/LTE, 3G/HSDPA, DLNA, WiFi, WiFi-Direct, NFC, Bluetooth 4.0, GPS, een 2-megapixel frontcamera/webcam, een 8-megapixel camera met een Full HD-videorecorder en LED-flitser en 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

De Sony Xperia Z Ultra is vanaf het derde kwartaal van 2013 in Nederland te koop voor een adviesprijs van € 719,-.

portablegear.nl


Gerelateerde producten