Interessant:

Tetris wordt Hollywood-film

nieuws 1 oktober 2014 om 09:46

Puzzelspel Tetris, dat dit jaar haar 30ste verjaardag viert, wordt verfilmd als een science-fictionfilm. The Tetris Company heeft daartoe een deal gesloten met filmmaatschappij Threshold Entertainment.

"Wat 30 jaar geleden als een simpel puzzelspelletje op de computer is begonnen, is vandaag de dag deel van ons wereldwijde bewustzijn, waarmee mensen van alle leeftijden en achtergronden verbonden worden. Het spel voedt ons aangeboren verlangen om orde in chaos te creeren", aldus de Nederlander Henk Rogers, Managing Director van de The Tetris Company. "We zien ernaar uit om samen met Threshold Entertainment de bekende puzzelervaring opnieuw vorm te geven en een een spectaculair nieuw Tetris-universum voor de eerste keer naar een groot scherm te brengen. In dit universum betekent Tetris veel meer dan simpelweg rijen blokjes weghalen, zoals je binnenkort zal uitvinden".

De Threshold Entertainment is geen onbekende op het gebied van het verfilmen van videogames: eerder maakte het twee films gebaseerd op het vechtspel Mortal Kombat. Ook produceerde de maatschappij enkele Lego tv-films. "Iedereen weet dat Tetris één van de bekendste, meest geliefde merken in de wereld is", aldus Threshold. "Wat iedereen nog niet weet, is het epische sci-fi verhaal dat wij gaan vertellen. Dat is wat echt heel spannend is". Tetris is met meer dan 100 miljoen downloads één van de populariste mobiele games ooit.

De Tetris Movie staat gepland voor 2015, details over scripts over acteurs zijn nog niet bekend. In 2015 en 2016 kunnen we ook verfilmingen verwachten van de games Angry Birds en Minecraft.

Tetris wordt verfilmd
Tetris wordt verfilmd

Tetris Press