Interessant:

iPad 4 met snellere processor gearriveerd

nieuws 24 oktober 2012 om 10:10

Tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe 7,9-inch iPad mini heeft Apple de vierde generatie 9,7-inch iPad gepresenteerd. Als belangrijkste vernieuwing ten opzichte van de iPad 3 beschikt de iPad 4 over een snellere processor.

Iedereen verwachtte dat Apple gisteravond de 7,9-inch iPad mini zou presenteren (en dat gebeurde ook), maar de iPad 4 kwam als een kleine verrassing. De nieuwe 9,7-inch tablet verschijnt - voor Apple's doen - dan ook relatief zeer snel na de iPad 3: er zit slechts ongeveer een half jaar tussen. De vernieuwingen in de vierde generatie iPad zijn zeer beperkt.

Nieuw op de iPad 4 is de dual-core Apple A6X-processor (met een quad-core grafische chip), waar de iPad 3 was uitgerust met een dual-core Apple A5X-processor (en de iPhone 5 met een dual-core Apple A6-processor). Dankzij de nieuwe processor zijn - volgens Apple - de prestaties twee keer zo snel. Daarnaast wordt de iPad 4 standaard geleverd met iOS 6; de iPad 3 kwam in eerste instantie met iOS 5.1 (een iOS 6-update is er inmiddels voor verkrijgbaar).

Verder is de frontcamera verbeterd: de iPad 3 had een VGA FaceTime-frontcamera met een VGA-videorecorder, de iPad 4 is voorzien van een 1,2-megapixel FaceTime-frontcamera met een 720p HD-videorecorder. Laatste nieuwe element op de iPad 4 is de Lightning-connector; de iPad 3 was nog voorzien van de (grotere) 30-pin connector. Daardoor heb je een adapter nodig als je de iPad 4 op je bestaande 30-pin docking stations wil aansluiten.

De overige specificaties van de iPad 4 zijn gelijk aan die van de iPad 3. Ook deze vierde generatie iPad beschikt over een 9,7-inch HD Retina-display (2.048 x 1.536  pixels), een 5-megapixel iSight camera met een 1080p Full HD-videorecorder, WiFi, GPS, Bluetooth 4.0, optionele 4G- en 3G-support en alle bekende Apple-apps (Safari, Siri, iMessage, iBooks).

De iPad 4 komt in het zwart of wit en met 16GB, 32GB of 64GB geheugen. Daarnaast heb je de keuze uit een WiFi-only of een WiFi + 3G/4G-model. De prijzen (met een startprijs van 499 euro) blijven hetzelfde als van de iPad 3.

iPad 4: Apple A6-processor en Lightning-connector
iPad 4: Apple A6-processor en Lightning-connector

portablegear.nl