Interessant:

Foxconn: iPhone 5 zeer moeilijk te maken

nieuws 18 oktober 2012 om 12:35

Volgens de Taiwanese fabrikant Foxconn is de iPhone 5 "het ingewikkeldste apparaat dat Foxconn ooit heeft gemaakt". Vooral de krasgevoeligheid van het scherm zou een probleem zijn.

Foxconn vertelde de Wall Street Journal dat het "erg gecompliceerd is om het lichte en dunne design van de iPhone 5 maken". Door een nieuwe coating zou de iPhone 5 erg krasgevoelig zijn. Om te voorkomen dat bekraste modellen de fabriek verlaten, heeft Foxconn een nieuwe kwaliteitscheck moeten invoeren. Toch is het geen probleem volgens Foxconn: "het heeft tijd nodig om te leren hoe dit nieuwe apparaat te maken. Maar oefening maakt perfect. Onze productiviteit verbetert elke dag".

De nieuwe kwaliteitschecken zouden een oorzaak zijn geweest van de rellen die in september in de Foxconn-fabriek uitbraken wegens de erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Foxconn gaf gisteren zelfs toe dat er sprake is van kinderarbeid in haar Chinese fabrieken.

De iPhone 5 werd kort na de introductie al 5 miljoen keer verkocht. Dat hadden er - volgens zowel Foxconn als Apple - nog meer kunnen zijn, als Foxconn niet de productieproblemen had gehad.

iPhone 5
iPhone 5

Reghardware