Interessant:

Acer overweegt Intel-smartphone

nieuws 18 oktober 2012 om 15:25

Acer komt waarschijnlijk nog dit jaar met een smartphone met een Intel-processor. Eerder brachten Lenovo en Motorola smartphones met een Intel-processor op de markt.

Motorola (sinds 2011 eigendom van Google) sloot in januari een deal met chipfabrikant Intel voor de productie van een Intel Medfield-smartphone. Toch was Motorola niet de eerste met een Intel-smartphone. Lava International uit India had in april de primeur met de eerste smartphone met een Intel Atom Z2460 (Medfield)-processor: de Lava XOLO 900. Ook het Chinese Lenovo stak in mei Motorola de loef af met de Lenovo LePhone K800 Intel-smartphone.

Motorola lanceerde in september als derde fabrikant een Intel Medfield-smartphone met de Motorola RAZR i. Nu heeft ook Acer gezegd van plan te zijn voor het eind van 2012 een Intel Atom-smartphone op de markt te brengen.

Naast een Intel-smartphone zitten ook nieuwe Acer smartphones met Windows 8 in de pijlijn, aldus Peter Shieh, vice-president van Acer. Alle zes de nieuwe smartphones die Acer dit jaar introduceerde, draaide nog op Android. Acer is van plan om in 2013 zes nieuwe smartphones te introduceren. Tevens hoopt het volgend jaar in haar thuisland (Taiwan) de verkoop van mobieltjes verdubbelen.

Taipei Times