Interessant:

Apple wil in zee met concurrent Foxconn

nieuws 4 juni 2013 om 14:32

Apple wil naast het Taiwanese Foxconn - haar vaste toeleverancier en producent van iPhones en iPads - ook in zee gaan met het Taiwanese Pegatron, een concurrent van Foxconn.

Pegatron mocht in 2011 ook een klein aantal iPhones produceren, maar het monopolie op de iPhone-productie had Apple in handen gelegd van Foxconn. Nu zou Apple de productie van iPhones echter meer willen spreiden - naar verluidt zou Pegatron in de toekomst goedkopere iPhone-modellen, gebaseed op de iPhone 4, mogen gaan maken.

Apple's keuze om met meer producenten in zee te gaan is vooral strategisch. Het kan zo risico spreiden: Foxconn had aanvankelijk grote moeite met de productie van de iPhone 5, waardoor de levertijden van het toestel tot Apple's ongenoegen in eerste instantie lang opliepen. Apple zou ook 5 tot 8 miljoen iPhones naar Foxconn hebben teruggestuurd omdat "de toestellen niet geschikt voor de verkoop zouden zijn".

Verder heeft Foxconn een bijzonder slecht imago wegens vermeende kinderarbeid,†rellen en een explosie in haar Chinese fabrieken en dat komt ook Apple's merknaam niet ten goede. De reputatie van Pegatron is echter niet veel beter: ook bij dit bedrijf was er al eens een explosie in een fabriek in 2011.

iPhone 5
iPhone 5

Cellular-news