Interessant:

Apple komt met eigen NFC-alternatief

nieuws 18 oktober 2012 om 11:18

Apple ontwikkelt een eigen alternatief voor de NFC-technologie; dat blijkt uit een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd. Apple's technologie maakt gebruik van magnetische velden en de kompas in de telefoon.

Voor velen was het een verrassing dat Apple de nieuwe iPhone 5 niet heeft voorzien van NFC-support, terwijl veel (Android)-concurrenten wel over deze technologie beschikken. Met NFC is het onder meer mogelijk snel data te delen door telefoons tegen elkaar aan te houden. Apple is echter altijd huiverig om technologie van derde fabrikanten (NFC is ontwikkeld door de Nederlandse chipfabrikant NXP) in haar producten te gebruiken.

Uit een patent dat Apple heeft aangevraagd blijkt nu dat Apple zelf werkt aan een alternatief voor NFC. De unieke 'magnetische handtekening' van het kompas van je iPhone kan worden herkend door een extern apparaat. Als dit het correcte apparaat is - bijvoorbeeld een andere iPhone - is datatransmissie tussen de twee toestellen mogelijk. Net als met NFC zou met deze technologie ook Bluetooth- en WiFi-pairing mogelijk zijn.

Het is nog niet bekend wanneer Apple de nieuwe technologie gaat toepassen.

Apple's NFC-alternatief concept (via Patently Apple)
Apple

Verder lezen...

De gestage opmars van NFC-technologie

Patently Apple