Interessant:

iPhone 5 weer op voorraad in de VS

nieuws 1 december 2012 om 14:37

Het gaat weer beter met de verkrijgbaarheid van de iPhone 5 in de VS; het toestel is weer verkrijgbaar in de meeste Amerikaanse Apple Stores en de online levertijd (in de VS) is gereduceerd tot een week.

Dat melden Amerikaanse analisten. De grote Amerikaanse providers AT&T, Sprint en Verizon maken melding van een ''beschikbaarheid van meer dan 90 procent" van de iPhone 5 in de Amerikaanse winkels. Doordat het toestel - volgens de Taiwanese fabrikant Foxconn - zeer moeilijk te maken is, kon Apple in eerste instantie niet meteen aan de gigantische vraag (kort na de introductie werden al 5 miljoen exemplaren verkocht) van de iPhone 5 voldoen.

Omdat de vraag naar de iPhone 5 vele malen groter was dan het aanbod, ontstonden er grote tekorten en lange levertijden. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in andere landen als Nederland en India. In Amerika lijkt het probleem nu in elk geval - precies op tijd voor de commercieel belangrijke kerstdagen - opgelost. De iPhone 5 zou er weer voorradig zijn in de Apple Stores (ook simlockvrij) en de levertijd online zou nog maar één week bedragen. De analisten maken geen melding over de huidige levertijden in Nederland.

Volgens een eerder rapport zou de iPhone 5 het aandeel van Apple in de Amerikaanse smartphone-markt hebben verdubbeld.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Apple Insider