Interessant:

iPhone 5: ook groot tekort in India

nieuws 24 november 2012 om 15:29

De iPhone 5 werd begin deze maand in India geintroduceerd; ook daar is het toestel - ondanks de hoge prijs - zo populair dat fabrikant Foxconn er niet genoeg van kan aanleveren en er grote tekorten en wachtlijsten ontstaan.

De iPhone 5 kwam eind september reeds op de Nederlandse markt. Eind oktober werd duidelijk dat de levertijd van het toestel in Nederland behoorlijk kan oplopen, omdat Nederlandse providers minder exemplaren van de iPhone 5 krijgen geleverd dan ze hadden verwacht en de vraag enorm is.

In India kampen ze nu met dezelfde problemen: alle modellen van de iPhone 5, die er begin november op de markt is gebracht, zijn al uitverkocht. Belangstellenden moeten nu drie tot vijf weken wachten als zij het toestel via de officiŽle kanalen willen bemachtigen. De wachttijden via de grijze markt zijn echter korter.

Critici dachten dat de iPhone 5 in India geen succes zou worden, door de extreem hoge minimumprijs van 45,500 Indiase rupees (ruim 636 euro) - in een land waar de meeste inwoners niet erg rijk zijn. Overigens ligt de minimumprijs in Nederland met 659 euro nog hoger.

Een reden voor de tekorten is dat de iPhone 5 volgens fabrikant Foxconn zeer moeilijk te maken is, vooral door de krasgevoeligheid van het display.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Tech2