Interessant:

Flappy Bird: onverklaarbare smartphonehit

nieuws 7 februari 2014 om 09:36

Om redenen die voor niemand duidelijk zijn is het zeer eenvoudige smartphone- en tablet-spelletje 'Flappy Bird' de laatste paar maanden een enorme hit geworden.

Flappy Bird is al sinds mei 2013 is in de iTunes App Store beschikbaar. In eerste instantie was het een weinig opvallend spel, maar om onduidelijke redenen nam het aantal downloads in november en december 2013 en in januari 2014 enorm toe. Flappy Bird staat nu nummer 1 als meest gedownloade app in 100 landen. In de iTunes App Store staat het spel voor de iPhone in 88 landen op nummer 1 en voor de iPad in 77 landen. In de Google Play Store staat de game in 11 landen op nummer 1. In totaal zou het spel al 50 miljoen keer zijn gedownload. 

In Flappy Bird moet je een vogeltje door nauwe doorgangen tussen Mario-achtige pijpen laten vliegen: door op het scherm te tikken beweeg je de vleugels. Ondanks - of dankzij - de hoge moeilijkheidsgraad is het spel toch een enorm succes geworden. De game is ontwikkeld door slechts één persoon: Dong Nguyen (met zijn eigen studio .GEARS Studios). Het spel legt hem nu geen windeieren: hoewel het spel gratis is, zou hij er naar eigen zeggen nu 50.000 dollar (bijna 37.000 euro) per dag aan verdienen middels in-game adverterties.

Flappy Bird heeft overigens niets te maken met het succesvolle Angry Birds of met Youp van 't Heks Flappie. Eerdere grote - maar zeer tijdelijke - smartphone-gamehits ware WordFeud, Draw Something en Candy Crush.

Flappy Bird
Flappy Bird

VentureBeat