Interessant:

Olympus: E-PL5, E-PM2 en XZ-2

nieuws 17 september 2012 om 12:39

Olympus introduceert de PEN E-PL5 en E-PM2 (beide Micro Four Thirds-systeemcamera's met een touchscreen) en de XZ-2 (een geavanceerde compactcamera met touchscreen).

De Olympus PEN E-PL5 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een verstelbaar 3-inch touchscreen. Het swivel-display heeft een anti-vingerafdrukcoating, waardoor vingerafdrukken worden voorkomen. De PEN E-PL5 beschikt verder over een 16,1-megapixel sensor, een RAW-opnamemodus en een 1080p Full HD-videorecorder. De camera maakt gebruik van een TruePic VI-processor en ondersteunt verschillende in-body beeldstabilisatie. In de high-speedmodus maak je 8 beelde per seconden en je foto's zijn te verfraaien met 11 verschillende voorgeinstalleerde Art Filters. De PEN E-PL5 komt in het zilver, zwart of wit.

De Olympus E-PM2 Mini heeft vrijwel dezelfde specificaties als de E-PL5, alleen is het 3-inch touchscreen niet verstelbaar. De E-PM2 komt in het zilver, zwart, wit of rood.

Olympus PEN E-PL5
Olympus PEN E-PL5

De Olympus XZ-2 iHS is de opvolger van de Olympus XZ-1. Net als als zijn voorganger heeft dit model een 28mm groothoeklens, maar nieuw zijn een 12-megapixel sensor (was 10-megapixel), een verstelbaar touchscreen en twee controle-ringen rond de lens. Er is een modus waarmee de controle-ring "click-stops" maakt, voor de instellingen van de belichting of het diagrama. Maar als je de switch aan de voorzijde omzet, draait de controle-ring vloeiend en kan je er de instellingen voor de zoom of handmatige focus snel mee wijzigen. De camera heeft een ingebouwde pop-up flitser en via de mount aan de bovenzijde zijn externe accessoires op de XZ-2 te bevestigen. Ook kan je met de XZ-2 RAW-opnames maken. Dankzij het verstelbare 3-inch swivel-touchdisplay heb je altijd goed zicht op je opnames. Middels de "Touch AF Shutter"-functie selecteer je eenvoudig op welk object je wilt focussen; de foto maak je vervolgens simpelweg door op het touchscreen te drukken. De Olympus XZ-2 is uitgevoerd in het zwart met een handgrip in verschillende kleuren.

Olympus XZ-2
Olympus XZ-2

Informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Olympus' camera's volgt. Olympus toont de nieuwe modellen deze week op de Photokina 2012-beurs in Berlijn.

portablegear.nl