Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-PL5 1 Foto Olympus PEN E-PL5 2 Foto Olympus PEN E-PL5 3 Foto Olympus PEN E-PL5 4 Foto Olympus PEN E-PL5 5

Inleiding

De Olympus PEN E-PL5 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een verstelbaar 3-inch touchscreen. Het swivel-display heeft een anti-vingerafdrukcoating, waardoor vingerafdrukken worden voorkomen. De PEN E-PL5 beschikt verder over een 16,1-megapixel sensor, een RAW-opnamemodus en een 1080p Full HD-videorecorder. De camera maakt gebruik van een TruePic VI-processor en ondersteunt verschillende in-body beeldstabilisatie. In de high-speedmodus maak je 8 beelden per seconde en je foto's zijn te verfraaien met 11 verschillende voorgeinstalleerde Art Filters. De PEN E-PL5 komt in het zilver, zwart of wit. Tegelijkertijd met dit model is de Olympus PEN E-PM2 (compacter, maar zonder verstelbaar display) aangekondigd.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De PEN E-PL5 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-PL5

Van de Olympus PEN E-PL5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-PL5 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Olympus PEN E-PL5 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN E-PL5

Algemeen
ProductOlympus PEN E-PL5
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht325 gram
Afmetingen111,0 x 64,0 x 38,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0