Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus XZ-1 1 Foto Olympus XZ-1 2 Foto Olympus XZ-1 3 Foto Olympus XZ-1 4

Inleiding

De Olympus XZ-1 is Olympus' nieuwe vlaggenschipmodel in Olympus' serie compactcamera's. De X staat voor "X-treme" en verwijst naar de, voor een compactcamera, high-end specificaties. De XZ-1 beschikt als eerste compactcamera over de superheldere Olympus iZUIKO lens. Samen met de 28mm groothoek, ISO-waarden tot 3200, de 10-megapixel sensor en de 4-voudige optische zoom zorgt deze lens voor optimale resultaten. Verder beschikt de XZ-1 onder meer over een ingebouwde flitser, HD-videorecorder, microHDMI en een helder 3-inch OLED-display. De Olympus XZ-1 komt in het zwart of wit. Voor de XZ-1 zijn ook externe accessoires verkrijgbaar, zoals een viewfinder, een microfoon of een macro-flitser. Tegelijkertijd met de XZ-1 is de Olympus PEN E-PL2 systeemcamera aangekondigd. In september 2012 volgde de Olympus XZ-2 iHS.

Apparaat & afmetingen

De Olympus XZ-1 is een zeer geavanceerde compactcamera met een gewicht van 275 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,1 x 6,5 x 4,2 centimeter. De Olympus XZ-1 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Resolutie en lens

De XZ-1 is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 122 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de XZ-1 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-OLED-scherm (resolutie 610.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus XZ-1

Van de Olympus XZ-1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus XZ-1 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Olympus XZ-1 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus XZ-1

Algemeen
ProductOlympus XZ-1
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht275 gram
Afmetingen111,0 x 65,0 x 42,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange28 - 122 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720 @ 30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB