Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-PM2 1 Foto Olympus PEN E-PM2 2 Foto Olympus PEN E-PM2 3 Foto Olympus PEN E-PM2 4 Foto Olympus PEN E-PM2 5

Inleiding

De Olympus PEN E-PM2 Mini is een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera en de opvolger van de Olympus E-PM1 PEN Mini. Nieuw is onder meer dat dat E-PM2 is voorzien van een 3-inch touchscreen. Verder beschikt deze compacte systeemcamera over een 16,1-megapixel sensor, een 1080 Full HD-videorecorder, een TruePic VI-beeldprocessor en HDMI-out. Op de camera vind je 11 verschillende Art Filters om je foto's mee te verfraaien. De PEN E-PM2 komt in het zilver, zwart, wit of rood. Tegelijkertijd met dit model is de Olympus PEN E-PL5 (met verstelbaar display) aangekondigd.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De PEN E-PM2 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-PM2

Van de Olympus PEN E-PM2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-PM2 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Olympus PEN E-PM2 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN E-PM2

Algemeen
ProductOlympus PEN E-PM2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht269 gram
Afmetingen110,0 x 64,0 x 34,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0