Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,0 megapixel
Zoom5x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus XZ-2 1 Foto Olympus XZ-2 2 Foto Olympus XZ-2 3 Foto Olympus XZ-2 4 Foto Olympus XZ-2 5

Inleiding

De Olympus XZ-2 iHS is de opvolger van de Olympus XZ-1. Net als als zijn voorganger heeft dit model een 28mm groothoeklens, maar nieuw zijn een 12-megapixel sensor (was 10-megapixel), een verstelbaar touchscreen en twee controle-ringen rond de lens. Er is een modus waarmee de controle-ring "click-stops" maakt, voor de instellingen van de belichting of het diagrama. Maar als je de switch aan de voorzijde omzet, draait de controle-ring vloeiend en kan je er de instellingen voor de zoom of handmatige focus snel mee wijzigen. De TruePic VI-beeldprocessor zorgt voor fraaie beelden zonder ruis en video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit (met stereogeluid) op te nemen. Ook kan je met de XZ-2 RAW-opnames maken. Het ISO-bereik reikt tot maximaal 12.800. De camera heeft een ingebouwde pop-up flitser en via de mount aan de bovenzijde zijn externe accessoires op de XZ-2 te bevestigen. Dankzij het verstelbare 3-inch swivel-touchdisplay heb je altijd goed zicht op je opnames. Middels de "Touch AF Shutter"-functie selecteer je eenvoudig op welk object je wilt focussen; de foto maak je vervolgens simpelweg door op het touchscreen te drukken. De Olympus XZ-2 is uitgevoerd in het zwart met een handgrip in verschillende kleuren.

Geheugen en connectivity

De Olympus XZ-2 heeft 55 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De XZ-2 is uitgerust met een 12,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 112 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 5,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus XZ-2

Van de Olympus XZ-2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus XZ-2 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees in het Olympus XZ-2 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus XZ-2

Algemeen
ProductOlympus XZ-2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht346 gram
Afmetingen113,0 x 65,0 x 48,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange28 - 112 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0