Interessant:

Canon: PowerShot G15, SX50 HS en S110

nieuws 17 september 2012 om 11:42

Canon heeft aan de vooravond van de Photokina 2012  haar assortiment camera's uitgebreid met de PowerShot G15 (professionele compactcamera), de SX50 HS (superzoom-camera) en de S110 (touchscreen + WiFi).

De Canon PowerShot G15 (die vanochtend eerder uitlekte) is een professionele compactcamera met een 12,1-megapixel CMOS-sensor, een 28mm groothoeklens met een 5-voudige optische zoom, een ingebouwde viewfinder en een pop-up flitser. Het maximale ISO-bereik is 12.800, video's zijn op te nemen in 1080p Full HD-kwaliteit en foto's kan je vastleggen in RAW-formaat. High-speed opnames zijn vast te leggen in volledige resolutie en de Smart Auto-modus herkent 58 verschillende situates en vindt daar automatisch de juiste instellingen bij. De G15 beschikt over veel handmatige instellingsmogelijkheden, die je onder meer snel kan vinden met het draaiwieltje aan de voorzijde van de camera.

Canon PowerShot G15: professionele comapctcamera
Canon PowerShot G15: professionele comapctcamera

De Canon PowerShot S110 is een 12,1-megapixel compactcamera met een 3-inch capacitive touchscreen, WiFi-ondersteuning en GPS-support. De camera heeft een 24mm ultragroothoeklens met 5-voudige optische zoom, een 1080p Full HD-videorecorder en een pop-up flitser. Instellingen zijn grotendeels handmatig in te stellen (onder meer via de controle-ring aan de lens). Dankzij WiFi-support zijn foto's eenvoudig draadloos over te dragen en GPS maakt het geotaggen van foto's mogelijk. Ook beschikt de S110 over high-speed- en een RAW-opnamemodi. Het maximale ISO-bereik is 12.800 en functies als HDR (High Dynamic Range - combineert details van verschillende afbeeldingen) en de ND-filter (ruisfilter) zorgen voor fraaie afbeeldingen. De PowerShot S110 komt in een witte of een zwarte uitvoering.

Canon PowerShot S110: touchscreen + WiFi
Canon PowerShot S110: touchscreen + WiFi

De Canon PowerShot SX50 HS is een een superzoom-camera met een 24mm ultragroothoeklens met 50-voudige optische zoom, beeldstabilisatie, een 12,1-megapixel sensor, een pop-up flitser en een geintegreerde viewfinder. Het 2,8-inch PureColor II LCD-display is zowel uitvouwbaar als draaibaar, waardoor je in elke positie goed kan zien wat je vastlegt. Met de 100x ZoomPlus-functie is de zoom zelfs uitbreidbaar tot een 100-voudige zoom. Video's zijn op te nemen in 1080p Full HD-kwaliteit en foto's kan je vastleggen in RAW-formaat. High-speed opnames zijn in volledige resolutie vast te leggen. Verder krijg je de beschikking over volledig handmatige instellingsmogelijkheden en middels HDMI is de PowerShot SX50 HS eenvoudig aan een HD-televisie te koppelen.

Canon PowerShot SX50 HS
Canon PowerShot SX50 HS

Informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Canon camera's volgt. Canon toont de nieuwe modellen deze week op de Photokina 2012-beurs in Berlijn.

portablegear.nl