Interessant:

Samsung Galaxy Note 2: alle geruchten op een rij

nieuws 28 juli 2012 om 10:33

De Samsung Galaxy S3 ligt pas enige tijd in de winkels, of Samsung heeft met de Samsung Galaxy Note 2 het volgende Android-topmodel al klaar staan. PortableGear zet de geruchten over het toestel op een rij.

Samsung Galaxy Note 2: 5,5-inch Super AMOLED display

De huidige Galaxy Note (N7000) meet 5,3-inch; naar verluidt wordt de Galaxy Note 2 voorzien van een groter display van 5,5-inch. Met dit formaat is de Note 2 een echt hybride smartphone-tablet te noemen. Net als het origineel gebruikt Samsung voor de Note 2 waarschijnlijk de heldere Super AMOLED-schermtechnologie. Verder wordt gespeculeerd dat de resolutie van de Note 2 met 1680 x 1050 pixels hoger is dan de resolutie (1280 x 800 pixels) van de Note 1. Tot slot is het display van de Note 1 van krasbestendig Gorilla Glass; op de Note 2 kan je waarschijnlijk rekenen op het krasbestendige Gorilla Glass van de tweede generatie onder de toepasselijke naam Gorilla Glass 2.

Samsung Galaxy Note 2: Android 4.1 Jelly Bean

De originele Galaxy Note werd in eerste instantie geleverd met Android 2.3 Gingerbread; inmiddels is er ook een Android 4.0-update voor beschikbaar. De Galaxy Note 2 wordt waarschijnlijk een van de eerste Samsung-smartphones die draait op Google's nieuwe Android 4.1 Jelly Bean-besturingssysteem. Deze vernieuwde Android-versie biedt onder meer nog snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en verbeterde widgets. Tevens is Google's Chrome-browser standaard voorgeinstalleerd in Android 4.1.

Samsung Galaxy Note 2: 12-megapixel camera

Volgens de geruchten krijgt de camerasensor van de Galaxy Note 2 aanzienlijk meer megapixels dan van de Note 1. Het aantal megapixels zou opgevoerd zijn van 8- naar 12- of 13-megapixel. Evenals het originele model zal de tweede Note-uitvoering verder voorzien zijn van een 1080p Full HD-videorecorder.

Samsung Galaxy Note 2: quad-core processor

Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de Galaxy Note 2 dezelfde quad-core Exynos-processor als de Samsung Galaxy S3. De Galaxy Note 1 had een dual-core processor, dus de prestaties (vooral wat betreft multimedia, gaming en multitasking) zullen nog vloeiender zijn. 

Samsung Galaxy Note 2 releasedatum: 30 augustus op IFA 2012

De geruchten claimen dat Samsung voorafgaand aan de IFA 2012-beurs in Berlijn (die op 31 augustus 2012 begint) een Samsung Unpacked Event houdt, waarbij het groots de Samsung Galaxy Note 2 zal introduceren. De releasedatum staat vooralsnog dus op 30 augustus 2012.

Naschrift: de Samsung Galaxy Note 2 is officieel gepresenteerd op de IFA 2012.

portablegear.nl