Interessant:

Rabobank: mobiel betalen in Holland Heineken House

nieuws 27 juli 2012 om 16:17

In het Holland Heineken House in Londen op de Olympische Spelen in Londen (die vandaag van start gaan) kunnen bezoekers de komende twee weken dankzij een samenwerking tussen de Rabobank en Heineken mobiel betalen.

Bezoekers van het Holland Heineken House ontvangen een pas met NFC-betaalsticker, waarmee ze de mogelijkheid hebben om van hun telefoon eenvoudig een mobiele portemonnee maken. Via de 'Zin in Goud'-app van Rabobank kunnen bezoekers het saldo op de sticker opwaarderen en transacties bekijken. Het saldo opwaarderen en bekijken kan ook via de vaste kassapunten in het Holland Heineken House.

Mobiel betalen in Holland Heineken House
Mobiel betalen in Holland Heineken House

Sportliefhebbers die in Londen mobiel betaald hebben, kunnen dat in Nederland blijven doen. De mobiele portemonnee kan op dit moment al gebruikt worden om te betalen op meer dan 100 locaties in bedrijfsrestaurants, sportkantines en onderwijsinstellingen, of via een app als MyOrder. Zowel voor mobiel betalen vanaf het scherm als mobiel betalen aan de kassa wordt gebruik gemaakt van de MiniTix-portemonnee van Rabobank.

Nu meer dan 60 procent van de telefoons een smartphone is, lijkt Nederland klaar voor mobiel betalen, calimt de Rabobank. "Daar komt nog bij dat steeds meer mobiele telefoons voorzien worden van een ingebouwde NFC-chip, waardoor de sticker op korte termijn niet meer nodig is om met de mobiele portemonnee te betalen. Zo worden de nieuwe Blackberry toestellen met NFC nog dit jaar geschikt maakt voor betalen met MiniTix", aldus Edwin de Ron, Product Sales Specialist e-Commerce van Rabobank.

"We zien nu al een enorme groei in het aantal mobiele betalingen en met 200.000 gebruikers van de mobiele portemonnee van MiniTix is de volgende fase van mobiel betalen echt begonnen. Over enkele jaren betaalt iedereen mobiel." Rabo Mobiel experimenteerde al eerder met mobiele betalingen op kleine schaal.

Rabobank