Interessant:

Amerikaanse leger wil vuurbestendige sms-handschoenen

nieuws 30 juli 2012 om 09:52

Het Amerikaanse leger heeft gevraagd om speciale handschoenen, die stevig en vuurbestendig moeten zijn, maar waarmee soldaten toch goed kunnen sms'en.

Het leger verzoekt om de "capacitive touchscreen compatibele Army combat-handschoenen" omdat soldaten de huidige vuurbestendige handschoenen - die extreme hitte kunnen verdragen - absoluut niet mogen uitdoen. Deze handschoenen zijn echter niet verfijnd genoeg om goed mee te kunnen werken op een gevoelig touchscreen.

Het Amerikaanse leger bekijkt overigens ook nog hoe het de soldaten precies gaat uitrusten met smartphones. Waarschijnlijk krijgen de soldaten de beschikking over Android-toestellen, vooral omdat er relatief veel goedkope Android-telefoons zijn. Het is echter nog niet duidelijk of de soldaten zelf een voorgeschreven toestel moeten aanschaffen of dat ze door de leiding voorzien worden van speciaal geprepareerde smartphones (met speciale beveiliging) . 

Een nadeel wordt wel dat "de telefoons in een beschermende hoes zullen zitten die de randen van het capacitive touchscreen lastig te bedienen maken maakt", aldus de legerleiding. Op de consumentenmarkt verschenen eerder verschillende sms-handschoenen (de Polar Mobile Phone, de Digital Tactility Gloves, de Agloves) voor gebruik in de kou; geen van deze handschoenen is echter vuurbestendig.

Wired