Interessant:

50 gigapixel camera: 50.000 megapixels

nieuws 22 juni 2012 om 11:07

Wetenschappers van de Duke University en van de University of Arizona hebben een ' 50 gigapixel camera' van 50.000 megapixel ontwikkeld door 98 microcamera's te synchroniseren.

"Elk van de geintegreerde microcamera's legt informatie van een specifiek gebied in het zicht vast", vertelt een onderzoeker. "Een computerprocessor voegt al deze informatie daarna samen in één zeer gedetailleerd beeld. In veel gevallen kan deze camera beelden vastleggen die fotografen zelf niet direct kunnen zien." De resolutie van de camera (die de naam AWARE2 heeft gekregen) zou vijf maal beter zijn dan van het menselijk oog.

Het enige probleem is dat de prototype gigapixel camera nog erg groot is. Het apparaat is 45 centimeter breed en is 51 centimer diep. Slechts drie procent van de camera bestaat uit optische elementen; de rest van de ruimte wordt ingenomen door andere elektronica en processors. Pas als de elektronica ooit kleiner wordt, kan dit prototype als een daadwerkelijke gigapixel camera voor consumenten op de markt komen.

Gigapixel camera: 50.000 megapixels
Gigapixel camera: 50.000 megapixels

Cellular-news