Interessant:

Nintendo introduceert idiote Nintendo 3DS slidepad add-on

nieuws 14 september 2011 om 10:01

Nintendo heeft in Japan een maffe accessoire voor de Nintendo 3DS uitgebracht: een 'slidepad add-on' waarmee je een extra analoge controlpad aan de 3D-handheld toevoegt.

Niet alleen ziet de toegevoegde controller-accessoire (waar je je 3DS moet inschuiven) er behoorlijk lelijk uit, je moet er ook nog eens 1 AAA-batterij in stoppen. Blijkbaar is over het design van Nintendo 3DS dan in eerste instantie toch niet goed nagedacht, want het was eenvoudiger (en fraaier) geweest als er direct een tweede analoge controlpad aan het apparaat was toegevoegd.

Nintendo maakte gelijk enkele games bekend die de slidepad add-on zullen ondersteunen: dit zijn onder meer Monster Hunter Tri G, Resident Evil: Revelations, Ace Combat 3D: Cross Rumble en Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. De 3DS slidepad add-on is vanaf december in Japan te koop en kost 1,500 (ongeveer 15,-). Over een release buiten Japan is nog niets bekend.

Nintendo 3DS slidepad add-on
Nintendo 3DS slidepad add-on

Omdat de verkoop van de Nintendo 3DS tot nu toe tegenvalt, heeft Nintendo recentelijk de prijs aanzienlijk verlaagt van 249,- naar 169,-. Het is alleen nog wachten op echte grote gametitels voor het apparaat.

Joystiq