Interessant:

iBooks 2.0 voor iPad gepresenteerd

nieuws 20 januari 2012 om 10:04

Apple heeft de vernieuwde iBooks 2-applicatie geintroduceerd; deze vernieuwde ebook-toepassing voor de iPad ondersteunt nu ook interactieve lesboeken.

De vernieuwde iBooks 2-app is gratis beschikbaar in de App Store; nieuw is de ondersteuning van lesboeken. Deze ondersteunen multi-touch en interactieve functies, diagrammen, foto's en video's. Ook kun je in afbeeldingen met interactieve bijschriften duiken door te tikken, 3D-objecten roteren, door afbeeldingen bladeren, video's op het volledige scherm bekijken en nog veel meer. Tevens is het mogelijk om je vinger als markeerstift te gebruiken door over tekst in een lesboek te slepen. Daarnaast kan je op woordenlijsttermen tikken om een definitie van essentiŽle onderwerpen en concepten te bekijken zonder dat je de pagina hoeft te verlaten.

De iBookstore bevat lesboeken over wiskunde, biologie, scheikunde, geometrie en natuurkunde van McGraw-Hill en Pearson. Deze lesboeken zijn momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd met iBooks 2 introduceerde Apple iBooks Author, waarmee je zelf e-books kan maken. Deze software kreeg meteen al veel kritiek omdat in de voorwaarden staat dat alleen Apple deze e-books mag verkopen.

"Educatie is diepgeworteld in Apple's DNA en de iPad is Apple's bijzonderste educatieproduct tot dusverre. Momenteel zijn er 1,5 miljoen iPads in gebruik in educatieve instellingen en er komen steeds meer scholen bij in de VS en in de rest van de wereld waar iPads gebruikt worden", aldus Philips Schiller, CEO Marketing van Apple. "Met iBooks 2 voor iPad hebben studenten een dynamischere en interactieve manier om te lezen en te leren".

Apple