Interessant:

Motorola Solutions koopt Psion

nieuws 18 juni 2012 om 09:52

Motorola Solutions - het zelfstandigde deel van Motorola dat is overgebleven na de verkoop van Motorola Mobility (van de mobieltjes) aan Google - heeft handheld-fabrikant Psion overgenomen.

Na de overname van Motorola Mobility - het onderdeel van Motorola dat mobieltjes maakt - door Google in 2011, is Motorola Solutions als een zelfstandig bedrijf doorgegaan. Motorola Solutions richt zich vooral op "zakelijke oplossingen" en geniet bij het grote publiek enige bekendheid door haar walkie-talkies. Motorola Solutions betaalt 200 miljoen dollar (zo'n 157 miljoen euro) voor Psion.

Net als Motorola is Psion een grote naam uit het verleden. Het Engelse bedrijf bracht in 1984 met de Psion Organizer de eerste handheld-computer op de markt. Daarna boekte het enige successen met verschillende PDA's, zoals dePsion 5MXen dePsion Revo. In 2008 voerde het bedrijf verschillende rechtszaken over het gebruik van de naam 'netbook', een merknaam die Psion in 2000 had verworven en die met de opkomst van netbooks opeens op grote schaal werd gebruikt.

Greg Brown, CEO van Motorola Solutions zegt over de overname: "Psion biedt een aantrekkelijke kans om ons mobile-computing portfolio van onder meer robuuste handheld-producten te versterken op de globale markten".

Motorola Mediacenter