Interessant:

LG Optimus Vu officieel in Korea

nieuws 20 februari 2012 om 10:22

LG heeft in Korea officieel de LG Optimus Vu, een 5-inch smartphone met Android 2.3 Gingerbread, een 1,5GHz dual-core processor en LTE-ondersteuning, geintroduceerd.

De LG Optimus Vu verscheen vorige week al in een teaser, maar nu is het toestel dan officieel in Korea geintroduceerd. Het toestel verschijnt in LG's thuisland bij LG U+ and SK Telecom; over een eventuele Europese release is nog geen duidelijkheid. LG toont het toestel waarschijnlijk volgende week op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona.

LG Optimus Vu
LG Optimus Vu

De LG Optimus Vu draait op Android 2.3 Gingerbread (een Android 4.0-update volgt later) en meet 139,6 x 90,4 x 8,5 millimeter. Verder beschikt het toestel onder meer over een 1,5GHz dual-core processor, 1GB RAM, een meegeleverde "Rubberdium"-styluspen (wat voor speciale gaven deze stylus heeft, is nog onbekend), WiFi-Direct, DLNA, HDMI, een 8-megapixel camera met LED-flitser, een 1,3-megapixel webcam, 32GB geheugen en een 2.080 mAh batterij. Ook vind je op het toestel een QuickClip-sneltoets om screenshots mee te maken.

Samsung bracht met de Samsung Galaxy Note (N7000) eerder een hybride (5,3-inch) smartphone/tablet op de markt.

Naschrift: de LG Optimus Vu werd in augustus 2012 ook voor Europa aangekondigd. 

LG Newsroom