Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm5,0" (256 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG Optimus Vu 1 Foto LG Optimus Vu 2

Inleiding

De LG Optimus Vu (P895) is een 5-inch smartphone met een IPS-display met een schermverhouding van 4:3. Door deze schermverhouding is het display erg breed, terwijl het toestel compact blijft. De LG Optimus Vu draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en beschikt over een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor. Dankzij de "4-PLUS-1"-technologie, waarbij een vijfde processorkern wordt gebruikt voor eenvoudige taken (zoals bellen en mailen) wordt de batterij gespaard. Verder beschikt de Optimus Vu over WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, een 8-megapixel camera met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, een 1,3-megapixel frontcamera en 32GB geheugen (niet uitbreidbaar). Bijzonder is ten slotte de QuickMemo-functionaliteit, die je kan activeren door de beide volumetoetsen volledig in te drukken, en waarmee je direct aantekeningen kan maken - ook over de interface heen.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus Vu is een quad-core smartphone met een gewicht van 168 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 14,0 x 9,0 x 0,9 centimeter. De LG Optimus Vu is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus Vu ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus Vu kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Optimus Vu kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus Vu heeft 32 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus Vu heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus Vu bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus Vu heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus Vu is uitgerust met een IPS kleurenscherm (16.777.216 kleuren). IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 768 x 1024 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus Vu draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus Vu

Van de LG Optimus Vu staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG Optimus Vu beschikbaar.

Specificaties LG Optimus Vu

Algemeen
ProductLG Optimus Vu
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht168 gram
Afmetingen140,0 x 90,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.080 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag32 GB
Scherm
Scherm5,0" (256 ppi)
Resolutie768 x 1.024px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB