Interessant:

iPad 3: geruchten en verbod

nieuws 20 februari 2012 om 11:02

De week begint met veel iPad 3 nieuws: Apple Daily claimt de eerste foto van de tablet te hebben. De iPad 3 heeft volgens geruchten een 8-megapixel camera. Verder legde een Chinese rechter een iPad-verbod op.

De Chinese website Apple Daily zegt de eerste afbeelding van de iPad 3 in handen te hebben; het design lijkt nog bijzonder veel op dat van de iPad 2. Apple Daily zegt verder te weten dat de iPad 3 zal beschikken over een 8-megapixel camera en een 9,7-inch Retina-display (een schermtechnologie die ook is toegepast op de iPhone 4S). Andere bronnen melden dat de iPad 3 verder zal beschikken over een snellere Apple A6 / A5X-processor, een betere accuduur, het vernieuwde iOS 5.1 en een betere grafische processor.

iPad 3: 'eerste afbeelding', volgens 'China Daily'
iPad 3:

Daarnaast zou de schermresolutie verhoogd zijn van 1024 x 768 pixels van de iPad 2 naar 2048 x 1536 pixels, waarmee het display een stuk helderder is dan dat van de eerste twee iPad-modellen. Daarmee zou ook de integratie met Full HD-televisies (die een resolutie hebben van 1920 x 1080 pixels) verbeterd zijn; apps die speciaal voor de iPad 3 ontwikkeld zijn, kan je dan zonder resolutieverlies op je HD-televisie bekijken. Dit is ook belangrijk voor een betere integratie met Apple's eigen Apple TV, waarvoor Apple naar verluidt nieuwe diensten aan het ontwikkelen is.

Minder goed nieuw voor Apple kwam er uit het zuiden van China, waar een rechter een iPad-verbod uitsprak, naar aanleiding van een klacht van het Chinese bedrijf Proview dat claimt de merknaam iPad te bezitten. Verschillende lokale Chinese winkels moeten nu stoppen met het verkoop van de iPad. Wat het verbod verder nog voor gevolgen heeft, is onduidelijk. De iPad 3 wordt naar verluidt 7 maart aangekondigd.

Proview 'iPad'
Proview

Naschrift: de new iPad 3 (met HD-display) is 7 maart 2012 officieel geintroduceerd.

portablegear.nl