Interessant:

LG Optimus Vu naar Europa

nieuws 20 augustus 2012 om 10:26

De LG Optimus Vu, een in Zuid-Korea zeer populaire Android-smartphone, komt ook naar Europa. Bijzonder aan de Optimus Vu is het 5-inch touchdisplay met een 4:3 ratio.

De LG Optimus Vu†werd in februari in Zuid-Korea aangekondigd. Het toestel werd daar goed ontvangen†ťn goed verkocht: er gingen reeds 500.000 exemplaren over de toonbank. Voor LG genoeg reden om het toestel later dit jaar ook uit te brengen in de rest van de wereld (Europa, AziŽ, Midden-Oosten/Afrika en Latijns-Amerika).†Opmerkelijk aan de Optimus Vu is het 5-inch IPS-display met een 4:3 schermverhouding, waardoor het toestel een breed scherm heeft, maar toch zeer compact is.

De Optimus Vu die globaal wordt uitgebracht, wijkt enigszins af van het model dat in Korea op de markt is gekomen. De 'globale' Optimus Vu (die waarschijnlijk ook naar Nederland en BelgiŽ komt) heeft namelijk een flinke upgrade gekregen met Android 4.0 en een quad-core (NVIDIA Tegra 3) processor (in plaats van Android 2.3 en een dual-core processor zoals op het originele Koreaanse model).

LG Optimus Vu
LG Optimus Vu

Verder beschikt de Optimus Vu over vrijwel dezelfde functionaliteiten als de LG Optimus 4X HD, zoals de "4-PLUS-1"-technologie (waarbij een vijfde processorkern wordt gebruikt voor eenvoudige taken (zoals bellen en mailen) om de batterij te sparen),†WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, een 8-megapixel camera met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, een 1,3-megapixel frontcamera, 32GB geheugen (niet uitbreidbaar) en de QuickMemo-functionaliteit (die je kan activeren door beide volumetoetsen volledig in te drukken, en waarmee je direct aantekeningen kan maken - ook over de interface heen).†

Er is nog geen informatie over de prijs en exacte beschikbaarheid van de LG Optimus Vu in Nederland en BelgiŽ.

Korean Newswire