Interessant:

Sony Xperia S: 12-megapixel cameratelefoon

nieuws 10 januari 2012 om 10:38

Sony heeft met de Sony Xperia S de eerste (Android 2.3)-smartphone onder eigen merk uitgebracht; de Xperia S is onder meer voorzien van een 12-megapixel camera met een Sony Exmor R-sensor en NFC-ondersteuning.

De 12-megapixel camera aan de achterzijde van de stijlvolle Sony Xperia S beschikt over de Fastest Capture-optie, waarmee je vanuit de standby modus in slechts 1,5 seconden foto's maakt. Daarnaast beschikt deze camera ook over een LED-flitser, touch-focus, Sweep Panorama en een 1080p Full HD-videorecorder. Aan de voorzijde van de Xperia S vind je een 1,3-megapixel webcam; deze is niet alleen geschikt om mee te videochatten, je kan er ook mee fotograferen of 720p HD-video's opnemen.

De Xperia S heeft een geheel nieuwe design benadering, die "Iconic Identity" genoemd wordt. Dit design zal in de gehele Xperia serie terugkomen. Het transparante element aan de onderzijde zorgt voor een iconisch silhouet waarbij het beeldscherm wordt onderstreept en benadrukt. Daarnaast bevat dit deel lichteffecten en zijn de antennedelen geďntegreerd.

De Sony Xperia S heeft een helder 4,3-inch touchscreen waarvoor gebruik is gemaakt van Sony's Mobile BRAVIA Engine en draait op Android 2.3 Gingerbread; Sony belooft spoedig een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich uit te rollen. De Xperia S is 'PlayStation Certified', dat betekent dat je niet alleen multimedia en games vind in de Android Market, maar ook via de PlayStation Store. Dankzij de 1,5GHz dual-core processor biedt het toestel degelijke prestaties. Het geheugen bedraagt 32GB en is niet uitbreidbaar.

Sony Xperia S
Sony Xperia S

Bijzonder aan de Xperia S is verder de geintegreerde NFC-ondersteuning en de toevoeging van zogenaamde 'Xperia SmartTags'. Als je met een SmartTag (die de vorm heeft van een fiche) het toestel aanraakt, wordt er een voorgeconfigureerd profiel in de telefoon geactiveerd. Zo kan je bijvoorbeeld snel je wekker uitzetten of een GPS-app in je auto activeren. De Xperia S wordt standaard geleverd met twee SmartTags. De SmartTags zijn ook los verkrijgbaar (a € 9,90) en werken ook met andere NFC-toestellen.

Sony Xperia SmartTag
Sony Xperia SmartTag

De Sony Xperia S is vanaf het eerste kwartaal van 2012 beschikbaar (in het zwart of wit) voor een adviesverkoopprijs € 499,-. De Android 4.0-update volgt in het tweede kwartaal van 2012.

portablegear.nl