Interessant:

Samsung Galaxy S3: alle geruchten op een rij

nieuws 31 maart 2012 om 16:23

De Samsung Galaxy S3 (i9300), Samsungs nieuwste topmodel-smartphone, wordt waarschijnlijk aankomende mei geďntroduceerd. PortableGear zet de belangrijkste geruchten erover op een rij.

Display

Volgens de geruchten krijgt de Samsung Galaxy S3 een groot 4,65-inch touchscreen, waarvoor de heldere SuperAMOLED HD Plus (of SuperAMOLED III)-schermtechnologie zal worden toegepast. Het scherm zou daarnaast een HD-resolutie hebben van 720 x 1280 pixels. Waarschijnlijk wordt verder het vernieuwde krasbestendige Gorilla Glass 2 gebruikt. De huidige Samsung Galaxy S2 heeft een 4,3-inch SuperAMOLED Plus-display van Gorilla Glass 1 met een resolutie van 480 x 800 pixels.

Processor

De Galaxy S2 is momenteel voorzien van een 1,2GHz dual-core Samsung Exynos-processor; op de Galaxy S3 is het aantal processorkernen waarschijnlijk verdubbeld, waardoor nog snellere prestaties en multitasking mogelijk zijn. Als we de geruchten mogen geloven wordt de Galaxy S3 voorzien van een 1,2GHz of 1,5GHz quad-core Samsung Exynos-processor.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S3 zal zo goed als zeker draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Naar verluidt zal Samsung op de Galaxy S3 ook een vernieuwde TouchWiz 5.0-interfaceschil presenteren. Details over TouchWiz 5.0 zijn nog niet bekend.

Design

Behalve geruchten over de grootte van het display (4,65-inch), gaan er ook veel geruchten over de dikte van de Galaxy S3: deze zou met slechts 7 millimeter bijzonder dun zijn. Ter vergelijking: de Galaxy S2 is 8,49 millimeter dik.

Camera

De Samsung Galaxy S3 wordt waarschijnlijk voorzien van een krachtige 12-megapixel camera met een LED-flitser en een Full HD-videorecorder. Ook zou het mogelijk zijn om met de camera slow-motion opnames te maken. Daarnaast melden de geruchten dat het toestel beschikt over een 1,3-megapixel of 2-megapixel frontcamera voor videobellen of snelle snapshots.

Connectiviteit & geheugen

Het geheugen van de Galaxy S3 bedraagt waarschijnlijk 32GB; het is nog niet duidelijk of er een microSD-kaartslot aanwezig zal zijn. (Op veel recente telefoons als de Galaxy Nexus en de Sony Xperia S ontbrak zo'n slot). Voor de connectiviteit kan je uiteraard rekenen op alle bekende mogelijkheden, zoals 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, WiFi, DLNA en microUSB 2.0- en HDMI-aansluitingen. Nieuw ten opzichte van de Galaxy S2 zou de toevoeging van NFC-ondersteuning zijn. Net als op de Galaxy Nexus kan je hiermee via Android Beam eenvoudig data uitwisselen met andere Android NFC-smartphones. Mogelijk ondersteunt de Galaxy S3 ook NFC SmartTags, waarmee je snel een functie kan in- of uitschakelen door een SmartTag-fiche tegen het toestel te houden.

Releasedatum

Er gingen lange tijd geruchten dat de Samsung Galaxy S3 in maart zou worden uitgebracht, maar dat bleek dus niet het geval. Het toestel wordt nu waarschijnlijk geďntroduceerd in mei. 

Samsung Galaxy S3 (concept)
Samsung Galaxy S3 (concept)

Naschrift: de Samsung Galaxy S3 is 3 mei 2012 officieel aangekondigd.

portablegear.nl