Interessant:

LG Optimus 3D Max officieel aangekondigd

nieuws 23 februari 2012 om 10:26

LG heeft officieel de LG Optimus 3D Max (ook bekend als Optimus 3D Cube) aangekondigd; de nieuwe Android 2.3-smartphone met 3D-display lekte al verschillende malen uit.

De LG Optimus 3D Max - die in Korea op de markt wordt gebracht onder de naam LG Optimus 3D Cube - lekte eerder uit als de LG CX2. Het toestel volgt de originele LG Optimus 3D (P920) op en is net als zijn voorganger voorzien van een 4,3-inch 3D-touchdisplay, waarvoor geen speciale 3D-bril benodigd is om 3D-beelden te zien. Dit model wordt in eerste instantie geleverd met Android 2.3; een update naar Android 4.0 staat al in de planning.

De Optimus 3D Max is verder voorzien van een 5-megapixel camera met een dubbele sensor voor 3D-opnames. Ook video's kunnen in 3D worden opgenomen; dit is mogelijk in 720p HD-kwaliteit. Daarnaast is het mogelijk om 1080p Full HD-video's op te nemen, maar dat kan alleen in 2D. Leuk is daarnaast de 2D-naar-3D-apps converter, waarmee je onder meer 2D-beelden van Google Maps en Google Earth in 3D kan bekijken. Ook bijzonder is de ondersteuning van NFC en de "LG Tag+". Deze technologie is vrijwel hetzelfde als de SmartTags van Sony: via een voorgecalibreerd tag-kaartje kan je snel instellingen (WiFi, Bluetooth, GPS, volume) wijzigen of activeren, simpelweg door de tag tegen het toestel te houden.

LG Optimus 3D Max
LG Optimus 3D Max

De LG Optimus 3D Max beschikt verder over 8GB geheugen, een microSD-kaartslot, 3G/HSDPA, DLNA, WiFi, Bluetooth, een 1,3-megapixel webcam, een 1,2GHz dual-core processor, push e-mail, Adobe Flash-support en een documentviewer/editor. Voor het display is gebruik gemaakt van de krasbestendige Gorilla Glass 2-schermtechnologie.

LG Optimus 3D Max
LG Optimus 3D Max

De LG Optimus 3D Max (CX2) ligt vanaf het tweede kwartaal in de Benelux in de winkels. De prijs is nog niet bekend.

portablegear.nl