Interessant:

Samsung komt met TecTiles NFC-tags

nieuws 14 juni 2012 om 09:52

Na Sony en LG heeft ook Samsung (in de Verenigde Staten) haar eigen NFC-fiches geintroduceerd. Met deze Samsung 'TecTiles' kan je via NFC snel bepaaldes functie op je smartphone activeren.

De TecTiles NFC-tages zijn kleine plastic, programmeerbare fiches (of stickers) die je tegen je smartphone kan houden om snel een bepaalde functie te activeren. De fiches zijn te programmeren via een gratis in de Google Play Store verkrijgbare app. Uiteraard is ook een telefoon met NFC-support (zoals de Samsung Galaxy S3) benodigd.

Een TecTiles-tag is zo programmeerbaar dat je snel telefooninstellingen (WiFi, Bluetooth, ringtone- of audiovolume, schermhelderheid) kan wijzigen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeldeen app te openen, in te checken op Foursquare of Facebook, je Facebook status te wijzigen, een Google Talk-conversatie te beginnen of iemand uit te nodigen op LinkedIn.

De Samsung TecTiles NFC-tags zijn in eerste instantie alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Een pakje van vijf TecTiles-tags kost $ 14,99 ( 11,90). Het is nog niet bekend wanneer de TecTiles-tags naar Europa komen.

Sony (de Xperia SmartTags) en LG (LG Tag+) introduceerden eerder hun eigen NFC-tags.

Samsung TecTiles NFC-tags
Samsung TecTiles NFC-tags

Bloomberg