Interessant:

Samsung Series 5 ULTRA aangekondigd

nieuws 10 januari 2012 om 10:27

Samsung heeft op de CES 2012 met de Samsung Series 5 ULTRA haar eerste Ultrabook onthuld; deze 13,3-inch notebook is slechts 17,6 millimeter dun en weegt 1,47 kilogram.

Verder is de Samsung Series 5 ULTRA (niet te verwarren met de eerder uitgebrachte Samsung Chromebook Series 5) voorzien van een Intel Core i5 processor, tot 8GB aan geheugen, tot 500 GB aan opslagcapaciteit en 16GB iSSD met ExpressCache. Voor een maximale verbinding met andere apparaten heeft het Ultrabook een volledige HDMI-poort, een USB 3.0 poort, twee USB 2.0 poorten, Bluetooth 3.0, een 4-in-1 multi SD-kaart slot, Gigabit LAN, Wi-Fi, Ethernet en een webcam.

Mocht je Samsungs Ultrabook ooit laten vallen, dan zorgt de free-fall sensor ervoor dat de harddisk niet beschadigd raakt en je data dus altijd veilig is. De batterij van de Series 5 ULTRA gaat 6,4 uur mee, zonder tussentijds opladen. Dankzij de Samsung Battery Life Plus technologie kun je, aldus Samsung, na 1.500 keer opladen – vergelijkbaar met drie jaar gebruik - nog altijd op 80% van de oorspronkelijke capaciteit van de batterij rekenen.

"Met het Samsung Ultrabook veranderen wij het beeld dat mensen van Ultrabooks hebben voorgoed," zegt Mildo Meijer, Marketing Directeur van de IT-divisie van Samsung Electronics Benelux. "Uit onze onderzoeken blijkt dat mensen méér willen dan een dun en lichtgewicht apparaat. Zij willen krachtigere prestaties en meer opslagcapaciteit nu digitale bestanden steeds groter worden. De Samsung Series 5 ULTRA is het eerste apparaat dat deze behoeften vervult."

Samsung Series 5 ULTRA
Samsung Series 5 ULTRA

De Samsung Series 5 ULTRA is verkrijgbaar vanaf februari 2012 voor een adviesverkoopprijs vanaf € 849,-.

portablegear.nl