Interessant:

Google verwijdert nep Angry Birds 3D uit Android Market

nieuws 30 november 2011 om 13:03

Google heeft verschillende apps van scammers, die zich onder meer voordeden als Angry Birds-ontwikkelaar Rovio, verwijdert uit de Android Market. Een van deze scam-apps was Angry Birds 3D.

De scammers waren er waarschijnlijk vooral uit op dollars en niet op persoonsgegevens. Zij deden zich voor als een andere developer (zoals Angry Birds-ontwikkelaar Rovio) en boden onder die naam apps aan. De scammers stalen de beschrijving van de legale apps en kopieerden deze voor hun scam-apps. Eenmaal gedownload bleken de nep-apps niet te werken en was het onmogelijk om je geld terug te krijgen. Onder de scam-apps waren onder meer Angry Birds 3D, Call of Duty Zombies, Cut the Rope: Holiday Gift en Resident Evil 4. Het is nog niet duidelijk of gedupeerde gebruikers van Google hun geld terug krijgen.

Na klachten heeft Google de scam-apps inmiddels verwijderd, al is onduidelijk hoe het mogelijk is dat dergelijke apps uberhaupt goedgekeurd worden voor de Android Market. Door de openheid van het platform, is Android kwetsbaarder voor virussen, zoals eerder bleek uit onderzoeken van antivirussoftware-bedrijven McAfee, Kaspersky en Dasienst. Ook zou er een Android-virus dat TAN-codes zou kunnen onderscheppen.

The Gadgets