Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSbada
Opslag MB
Scherm3,7" (158 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Wave M 1 Foto Samsung Wave M 2 Foto Samsung Wave M 3

Inleiding

De Samsung Wave M (S7250) is een compacte messenger-telefoon met een fraaie metalen behuizing en een 3,65-inch touchscreen. Connectiviteit is optimaal met 3G/HSDPA, WiFi, WiFi-Direct, een VGA-webcam, Bluetooth 3.0, push e-mail, NFC (optioneel) en een USB 2.0-aansluiting. In de TouchWiz-interface, die als schil om het bada 2.0-besturingssysteem heen ligt, vind je de Social Hub-app - waarin mail- en messengerfunctionaliteiten zijn geintegreerd. Tevens standaard is Samsungs ChatON chat-applicatie, waarmee je gratis berichten en andere content met andere ChatON-gebruikers uitwisselt. aGPS en Google Maps maken navigeren mogelijk en met de 5-megapixel camera met autofocus en LED-flitser maak je degelijke foto's. Op de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten. Apps voor bada vind je in Samsungs Apps Store. De Samsung Wave M heeft 150MB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD (een 2GB microSD-geheugenkaartje wordt meegeleverd). Tegelijkertijd met Wave M zijn de Samsung Wave 3 en Samsung Wave Y geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Wave M is een bada-messenger phone met een gewicht van 121 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,40 x 6,30 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 510 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 480 uur. De Samsung Wave M is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De Samsung Wave M ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Wave M kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Wave M kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Wave M heeft 150 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Wave M heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Wave M kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, AMR en MID/WAV) als video (MPEG4, H.263, H.264 en DivX) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Wave M is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Samsung Wave M heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Wave M is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels. De Samsung Wave M draait op bada. bada is het mobiele open-soruce besturingssysteem van Samsung dat in 2009 het daglicht zag. bada is gebaseerd op Linux. Applicaties voor bada zijn te downloaden in de Samsung Apps Store. In deze store vind je ook de populaire game Angry Birds. Let op: WhatsApp is (nog) niet verkrijgbaar voor bada. In plaats daarvan kan je gebruik maken van Samsungs ChatON-toepassing.

Prijzen en beoordelingen Samsung Wave M

Van de Samsung Wave M staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Wave M beschikbaar.

Specificaties Samsung Wave M

Algemeen
ProductSamsung Wave M
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht121 gram
Afmetingen114,0 x 63,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.350 mAh
Besturingssysteem
OSbada
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 832 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag150 MB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (158 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB