Interessant:

bada OS samengevoegd met Tizen OS

nieuws 16 januari 2012 om 09:58

Samsung gaat haar eigen bada-besturingssysteem (bekend van de Samsung Wave-serie) samenvoegen met Intels recente Tizen-besturingssysteem; beide besturingssytemen zijn gebaseerd op Linux. [update]

De eerste versie van bada verscheen in 2009 op de Samsung Wave. Recentelijk verscheen bada 2.0 op de Samsung Wave 3. Tizen werd in september 2011 aangekondigd als opvolger van het mislukte MeeGo. Nu wil Samsung bada dus integreren met Tizen. Het is de bedoeling dat Tizen alle mobiele applicaties gaat ondersteunen die met bada's SDK (software development kit) zijn ontwikkeld; ook oudere bada-apps zullen worden ondersteund. Samsung hoopt het ecosysteem en het aanbod van bada-apps aanzienlijk uit te breiden door de integratie van bada met Tizen.

"We proberen bada en Tizen zo goed mogelijk te integreren", aldus Tae-Jin Kang, CEO van Samsung, vorige week op de CES 2012-elektronicabeurs in Las Vegas. Kang kon niet melden wanneer de integratie voltooid zou zijn, maar volgens de geruchten presenteert Samsung volgende maand op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona met de Samsung i9500 haar eerste Tizen/bada-smartphone.

Update: Samsung Nederland laat, aan de hand van de internationale reactie van Samsung op dit bericht, weten dat "er nog geen besluit genomen is of bada en Tizen samengevoegd gaan worden". In het internationale bericht is te lezen dat "Samsung het samenvoegen bada en Tizen nog zorgvuldig onderzoekt" en dat "bada belangrijk zal blijven als onderdeel van Samsungs multi-platform portfolio waarmee alle landen toegang kunnen krijgen tot smartphones".

Forbes