Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSbada
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Wave 3 1 Foto Samsung Wave 3 2 Foto Samsung Wave 3 3

Inleiding

De Samsung Wave 3 (S8600) is de officiele opvolger van de Samsung Wave II. Het slechts 9,9 millimeter dunne toestel draait op het vernieuwde bada 2.0-besturingssysteem, dat onder meer WiFi-Direct en (optioneel) NFC ondersteunt. De Wave 3 heeft een fraaie aluminium constructie en een helder 4-inch superAMOLED-touchscreen. De 1,4GHz-processor in combinatie met de TouchWiz-interface (met de Social Hub en Music Hub) zorgt voor snelle multitasking. Voor de connectiviteit kan je, naast WiFi-Direct, rekenen op 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 3.0, USB 2.0, push e-mail en een 3,5mm poort waarop elke standaard headset is aan te sluiten. Apps voor bada vind je in Samsungs App Store. Aan de achterzijde van de Samsung Wave 3 bevindt zich een 5-megapixel camera (met autofocus en LED-flitser), waarmee je ook video's in 720p HD-kwaliteit kan opnemen. Aan de voorzijde bevindt zich een VGA-webcam om mee te videochatten. Navigeren is mogelijk dankzij aGPS, een ingebouwd digitaal kompas en Google Maps. De Wave 3 heeft 3GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Tot slot is het toestel voorzien van FM-radio en Samsungs ChatON messenger-applicatie. Tegelijkertijd met de Wave 3 zijn de Wave M en de Wave Y aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Wave 3 is een bada-smartphone met een gewicht van 122 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,60 x 6,40 x 1,00 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 510 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 480 uur. De Samsung Wave 3 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Wave 3 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Wave 3 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Wave 3 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Wave 3 heeft 3 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Wave 3 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Wave 3 kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC, eAAC+, WMA en AMR MID/WAV) als video (MPEG4, H.263, H.264 en DivX) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Samsung Wave 3 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Wave 3 is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De Samsung Wave 3 draait op bada. bada is het mobiele open-soruce besturingssysteem van Samsung dat in 2009 het daglicht zag. bada is gebaseerd op Linux. Applicaties voor bada zijn te downloaden in de Samsung Apps Store. In deze store vind je ook de populaire game Angry Birds. Let op: WhatsApp is (nog) niet verkrijgbaar voor bada. In plaats daarvan kan je gebruik maken van Samsungs ChatON-toepassing.

Prijzen en beoordelingen Samsung Wave 3

Van de Samsung Wave 3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Wave 3 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung Wave 3 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Wave 3

Algemeen
ProductSamsung Wave 3
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht122 gram
Afmetingen126,0 x 64,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSbada
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag3 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0