Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSbada
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Samsung Wave Y 1 Foto Samsung Wave Y 2 Foto Samsung Wave Y 3

Inleiding

De Samsung Wave Y (S5380) is een compacte messenger-telefoon met het bada 2.0-besturingssysteem (waarvoor je apps vindt via Samsungs Apps Store), een verfijnde metalen metallic behuizing en een 3,2-inch touchscreen. De Wave Y heeft een 2-megapixel camera met LED-flitser en via de TouchWiz-interface heb je toegang tot Samsungs Music Hub (voor een complete muziekervaring) en Social Hub (met mail- en messenger-functionaliteiten). Standaard voorgeinstalleerd is tevens Samsungs ChatON-applicatie, waarmee je gratis kan chatten/pingen en content uitwisselen met andere ChatON-gebruikers. Voor de connectiviteit kan je rekenen op ondersteuning van 3G/HSDPA, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 3.0 en (optioneel) NFC. De Samsung Wave Y heeft 150MB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Een 2GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd. Tegelijkertijd met dit model zijn de Wave 3 en de Wave M aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Wave Y is een messenger-telefoon met bada OS met een gewicht van 102 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,0 x 5,8 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 402 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 570 uur. De Samsung Wave Y is verkrijgbaar in de kleuren rood en grijs.

Bel- & datafuncties

De Samsung Wave Y ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Wave Y kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Wave Y kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Wave Y heeft 150 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Wave Y heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Wave Y bedien je middels een touchscreen. De Samsung Wave Y heeft een ingebouwde camera met een 2,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Wave Y is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Wave Y draait op bada. bada is het mobiele open-soruce besturingssysteem van Samsung dat in 2009 het daglicht zag. bada is gebaseerd op Linux. Applicaties voor bada zijn te downloaden in de Samsung Apps Store. In deze store vind je ook de populaire game Angry Birds. Let op: WhatsApp is (nog) niet verkrijgbaar voor bada. In plaats daarvan kan je gebruik maken van Samsungs ChatON-toepassing.

Prijzen en beoordelingen Samsung Wave Y

Van de Samsung Wave Y staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Wave Y beschikbaar.

Specificaties Samsung Wave Y

Algemeen
ProductSamsung Wave Y
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht102 gram
Afmetingen110,0 x 58,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSbada
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 832 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag150 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0