Interessant:

iPhone 5: Apple's cloud-monster

nieuws 2 juli 2011 om 16:47

De iPhone 5 houdt de gemoederen flink bezig: elke dag verschijnt er wel een nieuw gerucht over op internet. Niets is nog zeker, maar alles wijst er in elk geval wel op dat de iPhone 5 Apple's nieuwe cloud-monster moet worden.

PortableGear zet eerder reeds enkele iPhone 5 geruchten op een rij. Het toestel heeft naar verluidt een aluminium backcover, omdat de glazen behuizing van de iPhone 4 uiteindelijk toch voor te veel (technische) ongemakken heeft gezorgd. Daarnaast zou het toestel voorzien zijn van een nieuwe dual-core Apple A5-processor en zou een homebutton mogelijk ontbreken.

'Werken in de cloud' en 'cloud-gebaseerde services' zijn de nieuwe toverwoorden in (zakelijk) telecomland en zoals het er nu naar uitziet lijkt Apple met de iPhone 5 daar volop voor te zullen gaan. Het bedrijf uit Cupertino introduceerde reeds iOS 5, waarvan de nieuwe iCloud-service onderdeel is. Naar verwachting is het iOS5-besturingssysteem het belangrijkste nieuwe aspect van de nieuwe iPhone 5. Met iCloud (dat MobileMe vervangt) kan je al je muziek, foto's, apps, agenda's en documenten online in Apple's cloud opslaan. Tevens wordt draadloze synchronisatie tussen verschillende iOS-apparaten ermee mogelijk.

Ook gezien andere nieuwe toepassingen in iOS 5 en iCloud lijkt de iPhone 5 Apple's nieuwe cloud-wonderkind te worden. Zo is iOS 5 onder meer voorzien van een geintegreerde Twitter-applicatie en via iCloud worden ook foto's die je maakt direct online opgeslagen. Nieuw in iOS 5 is verder iMessage, waarmee iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters gratis en onbeperkt via 3G of WiFi met elkaar sms'jes, foto's, video's, locaties en contacten kunnen uitwisselen. Via de cloud is een iMessage-gesprek dat je op een iOS-toestel hebt (bijvoorbeeld je iPhone) direct voort te zetten op een ander iOS-apparaat (bijvoorbeeld je iPad). Wellicht wordt dit ook mogelijk met FaceTime-videogesprekken. Verder zou Apple volgens de geruchten mogelijk ook 4G (LTE/WiMAX)- en NFC-ondersteuning op de iPhone 5 toevoegen, om gebruikers nog meer (cloud)-services te bieden.

De iPhone 5 wordt mogelijk aankomende herfst reeds geintroduceerd. Er is nog niet veel met zekerheid over te zeggen, maar dat de 'cloud' centraal zal staan is zo goed als zeker.

portablegear.nl